hits

Del I : Jeg er totalt utrent, og i ferd med å bli feit og lat. 

Erkjennelsen.

Etter 33 år med røyking, og uten noe som helst annet enn vanlig aktivitet, bortsett fra en tur her og der. Besluttet jeg for 5-6 år siden å slutte med røykingen. Hvordan jeg klarte å slutte, etter 33 år, er en annen story, da denne story'en handler om vekt-eksplosjonen som jeg opplevde.

Det aller første som skjedde var at jeg merket at appetitten tok helt av, og jeg hadde en slags sultfølelse bokstavelig talt hele tiden, uansett når tid på døgnet det var. Det var som om magen min var et hulrom som aldri kunne bli fylt opp.
Allerede etter første uken som ikke-røyker hadde jeg lagt på meg et halvt kilo. Spisingen og vektøkningen, pga av en dyrisk appetitt som jeg plutselig hadde fått, fortsatte i et voldsomt tempo de neste 4 månedene. Istedenfor å ha en sig i munnen nå og da, ble det små-spising, og spesielt snacks om kvelden, når jeg så på tv.


Etter 4 måneder hadde jeg som en person med bare 171 centimeter fra bakken og, gått ifra 78 til 90 Kilo! Dette medførte at alt av klær, inkludert mine uniformer, da jeg jobbet på cruise skip, måtte byttes ut. Det ble dyrt det.

Men det stoppet ikke der. For jeg var hjemme et par måneder om gangen, så gikk jeg opp noen kilo hver gang, også gikk jeg ned noe (ikke alt) når jeg var tilbake på jobb. Men det ble nesten som et skritt fram og to skritt tilbake, siden vektøkningen bare fortsatte, om ikke så fort som i begynnelsen. Men den fortsatte og fortsatte. Sakte men sikkert økte vekten min.

Etterhvert ble jo jeg mer og mer klar over at dette nå hadde blitt et problem. Noe som jeg egentlig ikke tenkte så mye på, før jeg så meg selv på bilder, sittende, og den store magen min som nå veltet utover og dekket beltet mitt.  Og selvfølgelig, buksestørrelsene gikk opp hele tiden også. Pluss at det ble mer og mer vanskelig å bøye seg framover når jeg skulle knyte skolissene. Noen som kjenner seg igjen her? ;-)

Nå har det altså gått 5-6 år etter røykestoppen, og jeg har klart å nå den voksne vekten av 95 Kilo! Noe som rett og slett ikke kan ignoreres lengre, så jeg må medgi at jeg har ikke bare blitt overvektig, eller kraftig overvektig, men iferd med å bli feit.Som tittelen forteller, jeg føler meg i en ufattelig dårlig form. Totalt utrent, og border-line lat.
Noe må gjøres! Og det kjapt.

Så det store spørsmålet er HVA???........eller......HVORDAN skal det gjøres.

Ja si det

Kaptein Skuteløs

#slanking #overvektig #diett

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv