hits

Del III : Jeg er totalt utrent, og i ferd med å bli feit og lat.

Hva nå Fat Boy?Så nå, når jeg har endelig forstått at jeg faktisk har blitt kraftig overvektig, eller «småfeit», eller lubben hvis en vil. Er det nok på tide å se på hva en kan gjøre med dette. Med det mener jeg selvfølgelig, hva en kan gjøre for å miste noen kilo og kanskje få en litt bedre kondisjon igjen, og dermed et litt bedre liv kanskje.

Som nevnt på slutten av det forrige innlegget, er det et mylder av folk «der ute» som er nesten aggressivt påtrengende for å selge oss gode råd om hvordan vi skal miste vekt, og få en bedre kondisjon. Og de fleste av dem har aldri vert overvektige, men i sin arroganse tror de kan sette seg inn i en overvektig sin verden og tankesett. De bombardere oss med kule råd og vink, med flotte illustrasjoner om hvor lett det egentlig er.

Det som er interessant her, er jo det faktumet at vi alle vet hovedreglen for å miste vekt. Og det er jo å «brenne» flere kalorier enn vi konsumerer. Dette har vi lært i skolen, av familie og venner, eller i tusenvis av artikler i blader og på Internett. Dette vet vi alle sammen. Problemet er jo bare???. det er ikke «bare bare» i det hele tatt, da det er utrolig mange faktorer som spiller inn for å få oss på rett kurs igjen.En ting har ekspertene helt rett i, og det er at vi bør starte forsiktig. Veldig forsiktig. Dette for at vi ikke skal miste motivasjonen med en gang hvis det begynner å bli slitsomt, eller om det begynner å butte i mot av flere årsaker. Men dette er vel stort sett det samme som alt annet i livet, når vi skal lære noe. Her skal vi jo lære noe nytt igjen vel. Så vi er jo alle enige i at det kan ikke gjøres for fort.

Så hvordan gjør vi dette da? Hvordan klarer vi å motivere oss til å begynne å forandre livsstilen vi har hatt opp til nå. Som allerede nevnt, må det bittesmå forandringer til i begynnelsen. Det jeg gjorde var å planlegge først. Noe som de fleste gjør, tror jeg. Mikro-mål om å droppe et kilo i løpet av en uke (første uken er lett), og så droppe et halvt kilo per en eller 2 uker. Utrolig nok, men det aller første er faktisk noe av det letteste, da det ofte er lettere å la vær å gjøre noe, enn å begynne med å gjøre noe. Og det var å redusere junk food spisingen. Ikke stoppe opp, men redusere den. Dette alene fikk meg til å droppe et halvt kilo første uken. Det var motiverende det du! 

Så kommer det vanskeligste, som er å innføre noe nytt. Nemlig å bli litt mer aktiv enn man normalt sett er. Her kommer jo min latskap og manglende motivasjon inn i bildet. Dette er den første motbakken jeg opplever. Som også nevnt, føler jeg at her er det store veiskillet der jeg faktisk må velge hvilken vei jeg skal gå. Alt av unnskyldninger og andre negative tanker må ut av hodet. Dette er jammen ikke så lett, etter så lang tid. Ut å gå «Fat Boy»!Her er det bare å referere til alle ernæringseksperter og helsepersonell. Littegrann mer bevegelse er stort sett alt som skal til, så lenge en går med litt høyere puls en man vanligvis har. Vi snakker ikke om timevis med vandring, men 20-30 minutter om gangen. Når jeg først fikk den store bakenden min ut av god-stolen og gikk en kort tur om enten kvelden eller morgenen/formiddag, gikk det ikke så lang tid før jeg ble vandt med det. Mitt store problem er at jeg ikke har noen å gå med, så jeg har tenkt på å lytte til musikk når jeg går.

Så hva med trenings aktiviteter? Det er så mye «der ute» om det også. Hvilken aktivitet, og når tid skal en gjøre de? La oss se på det.

Kaptein Skuteløs.

#slanking #overvektig #diett #trening

9 kommentarer

11.03.2017 kl.14:39

Daniel Nore

KAPTEIN SKUTELØS

12.03.2017 kl.00:05

Anonym:

KAPTEIN SKUTELØS

12.03.2017 kl.00:07

Anonym: ok

Heltvanligpappa

11.03.2017 kl.20:08

Bra jobba, start rolig... skaff deg en hund! :D Selskap, motivasjon, og en venn for livet! helt suverent... Lykke til! :D

KAPTEIN SKUTELØS

12.03.2017 kl.00:05

Heltvanligpappa: Takker så mye for oppmuntring og forslag.

atle

12.03.2017 kl.15:47

Bra skrevet.

KAPTEIN SKUTELØS

12.03.2017 kl.15:49

Takk atle:

Henriette Thorkildsen

13.03.2017 kl.00:41

Bra jobbet! :-D Stå på<3

KAPTEIN SKUTELØS

13.03.2017 kl.00:51

Henriette Thorkildsen: Tusen takk skal du ha. Føler meg litt på tynn is så langt.

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv