hits

Er du Facebook lat?

A blue outlined thumbs up icon with the words Do You Like and question mark for approving or liking a website or object under review

Stod å ventet på bussen forleden. Et par minutter før bussen gikk, kom det 3 yngre jenter i rundt 15-16 års alderen tenker jeg. Som forventet brukte de tiden til, som mange andre gjør i disse dager, til å holde på med mobil'ene sine. Dette er jo et vanlig syn overalt i disse dager. 
Det var Selfie time med seg selv og Selfie time med hverandre. Diskusjoner om "nebbete kjeft" eller ikke (duck face?). Se sexy ut eller ikke.  Se "cute" ut eller ikke. Ja dere vet hva jeg mener selvfølgelig.

Så var det inn på facebook med alle tre. Igjen ikke noe nytt i dag. Posting av bilder, og skriving om selfien som blir postet, og litt beskjeder her og der. Endel sjekking av forskjellige nyheter på den såkalte feeden sin. En av jentene som stod nesten rett foran meg hadde en utrolig hastighet på tomlene sine. Bang bang bang, som å se en profesjonell sekretær på en skrivemaskin. Utrolig fart på opereringen av mobilen og facebook.Men så oppdaget jeg plutselig hva jenta drev på med. Hun drev på med noe som jeg lå merke til for lenge siden. Nå ser jeg det med egne øyne. Hun "scrollet" gjennom nyhet etter nyhet fra alle vennene sine, og konsekvent trykket "LIKE" på ethvert innlegg, uten og en gang åpne et  eneste  innlegg. LIKE...LIKE....LIKE....LIKE, igjen og igjen. Hun må ha plantet 50 likes på 25-30 sekunder.

Dette er hva jeg mener er FACEBOOK LAT!

Har en følelse det er ganske så mange som driver med dette. Noen ganger når jeg har lagt inn noe på facebook, så popper det opp en like eller to, på et sekund. Ikke mulig å ha en gang åpnet innlegget mitt, eller klikket på linken.

Er du facebook lat?KAPTEIN SKUTELØS

#like #facebook #lat #click

8 kommentarer

Hanne

18.03.2017 kl.19:27

Dette har jeg tenkt på å...Nesten før jeg har trykket send så har noen likt det. Det er ikke mulig.

Trist at så mange nesten lever livet sitt utifra hvor mange likes de får, og tror det er det alle liker. Når nesten ingen ha sett det de la ut en gang.

Ha en fin kveld videre. Hilsen Hanne :)

KAPTEIN SKUTELØS

18.03.2017 kl.19:29

Hanne: ja vi alle er vel litt skyldige der. lol
Men noen bare klikker og klikker av gårde. Det får jo hele like ide'en til å kollapse.

Hanne

18.03.2017 kl.19:32

Man blir vel uglesett hvis man ikke liker å. Det er ikke lett å være ungdom, og noen voksne :)

Fint at du skriver om det. Kanskje noen begynner å tenke litt når de trykker liker .

KAPTEIN SKUTELØS

18.03.2017 kl.19:40

Hanne: Ja dette er en litt rar greie egentlig. Litt barnslig egentlig at voksne skal klikke like like like. Det er ihvertfall bra at en ikke har lagt inn en "not like" funksjon.

healeren

27.03.2017 kl.02:54

"Spyr" av facebook til tider.. Når det gjelder likes så kan jeg ikke forstå hvordan et bilde som viser "dagens middag" kan få flere likes enn en post som f.eks handler om en krise i et annet land. Folk vil tydeligvis ikke bry seg ordentlig. De fleste virker å ville sveve på en overfladisk sky av selfies, mat og ikke minst trening og fjellturer ;-) Men det som kanskje irriterer meg aller mest er de som må fortelle om absolutt alt de gjør, til enhver tid, på facebook. Jeg forstår at folk stort sett kler på seg og pusser tennene før de må løpe til en buss kl 7 om morgenen for å rekke å kjøpe en kaffe latte på starbucks før de er fremme på jobb. Må det virkelig fortelles og likes? det er ikke lenge siden en av mine facebook venner (som forøvrig er en søt og snill jente) postet et bilde av seg og sitt barn som hadde blitt syk og kastet opp på sin mor. Bildet viste alt sammen. Og da lurer jeg på 3 ting: "Har du virkelig tid å stoppe opp, ta bilde av dette OG poste det på facebook"?, "Tror du at folk liker å se barnet ditt sitt oppkast"? Og tilslutt "Hvordan tror du barnet kommer til å føle seg senere når h*n finner dette bildet, både pga spm 1 og 2."?

Posten fikk forøvrig masse oppmerksomhet og til posterens forsvar så mente hun nok absolutt ikke noe gale med det. Som sagt er hun en god jente.

Nå snakket jeg meg vekk, men hele facebook irriterer meg til tider :-D Og jeg er ikke facebook lat. Jeg liker kun det jeg faktisk liker. Hva i huleste er ellers vitsen?

KAPTEIN SKUTELØS

27.03.2017 kl.07:40

healeren: Faktisk helt enig med deg der. Facebook har nok gjort veldig mange mennesker meget navlebeskuende. hadde jo vert litt artig hvis facebook hadde blitt lagt ned en kort periode.

healeren

27.03.2017 kl.10:46

Åh, ja! Det hadde vært en fryd å se hvor mye enkelte hadde slappet av og kost seg når de ikke hadde muligheten til å logge inn, OG vissheten om at ingen andre heller kunne. ;-) Etter bare milde abstinenser, vil jeg tro.

KAPTEIN SKUTELØS

27.03.2017 kl.11:02

healeren: hadde blitt kaotisk med masser av syke folk. Store deler av landet hadde sykemeldt seg.

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv