Er du Facebook lat?

A blue outlined thumbs up icon with the words Do You Like and question mark for approving or liking a website or object under review

Stod å ventet på bussen forleden. Et par minutter før bussen gikk, kom det 3 yngre jenter i rundt 15-16 års alderen tenker jeg. Som forventet brukte de tiden til, som mange andre gjør i disse dager, til å holde på med mobil'ene sine. Dette er jo et vanlig syn overalt i disse dager. 
Det var Selfie time med seg selv og Selfie time med hverandre. Diskusjoner om "nebbete kjeft" eller ikke (duck face?). Se sexy ut eller ikke.  Se "cute" ut eller ikke. Ja dere vet hva jeg mener selvfølgelig.

Så var det inn på facebook med alle tre. Igjen ikke noe nytt i dag. Posting av bilder, og skriving om selfien som blir postet, og litt beskjeder her og der. Endel sjekking av forskjellige nyheter på den såkalte feeden sin. En av jentene som stod nesten rett foran meg hadde en utrolig hastighet på tomlene sine. Bang bang bang, som å se en profesjonell sekretær på en skrivemaskin. Utrolig fart på opereringen av mobilen og facebook.Men så oppdaget jeg plutselig hva jenta drev på med. Hun drev på med noe som jeg lå merke til for lenge siden. Nå ser jeg det med egne øyne. Hun "scrollet" gjennom nyhet etter nyhet fra alle vennene sine, og konsekvent trykket "LIKE" på ethvert innlegg, uten og en gang åpne et  eneste  innlegg. LIKE...LIKE....LIKE....LIKE, igjen og igjen. Hun må ha plantet 50 likes på 25-30 sekunder.

Dette er hva jeg mener er FACEBOOK LAT!

Har en følelse det er ganske så mange som driver med dette. Noen ganger når jeg har lagt inn noe på facebook, så popper det opp en like eller to, på et sekund. Ikke mulig å ha en gang åpnet innlegget mitt, eller klikket på linken.

Er du facebook lat?KAPTEIN SKUTELØS

#like #facebook #lat #click

4 kommentarer

Hanne

18.03.2017 kl.19:27

Dette har jeg tenkt på å...Nesten før jeg har trykket send så har noen likt det. Det er ikke mulig.

Trist at så mange nesten lever livet sitt utifra hvor mange likes de får, og tror det er det alle liker. Når nesten ingen ha sett det de la ut en gang.

Ha en fin kveld videre. Hilsen Hanne :)

KAPTEIN SKUTELØS

18.03.2017 kl.19:29

Hanne: ja vi alle er vel litt skyldige der. lol
Men noen bare klikker og klikker av gårde. Det får jo hele like ide'en til å kollapse.

Hanne

18.03.2017 kl.19:32

Man blir vel uglesett hvis man ikke liker å. Det er ikke lett å være ungdom, og noen voksne :)

Fint at du skriver om det. Kanskje noen begynner å tenke litt når de trykker liker .

KAPTEIN SKUTELØS

18.03.2017 kl.19:40

Hanne: Ja dette er en litt rar greie egentlig. Litt barnslig egentlig at voksne skal klikke like like like. Det er ihvertfall bra at en ikke har lagt inn en "not like" funksjon.

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

53, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Samfunnskritiker.

Kategorier

Arkiv

hits