hits

GJELDS SLAVE ELLER RETT OG SLETT UANSVARLIG?
De siste årene har ordet Gjelds slave, og ikke minst Luksusfellen, blitt ord og uttrykk som nå har blitt en del av alles vokabular. Vi alle er mer eller mindre klar over hva disse uttrykkene innebærer. Igjen og igjen er vi underholdt på forskjellige tv kanaler om hvordan folk og fe har faktisk.............riktig........ gått økonomisk fe. Ikke nok med at vi ser det på tv kanaler. Noe som er både underholdene som informative, og advarende. Men vi alle kjenner vel til noen som, om ikke har vert i helt samme situasjon, er ikke langt borte fra den. Det være seg kredittkort bruk, vannvittig overforbruk, misligholdte lån, eller det som jeg alltid har sagt ......å leve seg i hæl.

Ingen tvil, for noen er det intet annet enn et enormt problem som faktisk må kureres som en sykdom. Samme som når en er enten spillegal, kjøpe-gal, eller er rett og slett for dum til å forstå hvordan elementære dagligdagse økonomiske prinsipper fungerer.


Men for andre, og som er det store flertallet, er det rett og slett uansvarlighet, som ikke en gang blir straffet. Mener jeg. Kan bli så utrolig forbannet av å observere alle disse uansvarlige menneskene som det blir sydd puter under armene på, fordi det jo tross alt synd på dem. Samtidig som andre som sliter pga av kutt i arbeidet nesten ender på gaten. Jeg kan bli så forbannet når jeg ser programmer om hvordan vanlig uansvarlighet blir belønnet med gratis hjelp av staten. Spesielt Luksusfellen er et helt grotesk eksempel på hvor en ser personer igjen og igjen, som har vist intet annet enn en total uansvarlighet og total ignorant for det som vi alle har fått utlevert. Nemlig sunt folkevett, uegosime, og ansvarfølelse.


Litt for mange skylder på dette.
 

Jeg kjenner folk personlig som har havnet i en meget stram økonomisk situasjon, men likevel klarer å få hjulene til å gå rundt, med samvittighet og ansvarfølelse. Disse menneskene er stort sett IKKE sett på som noen som trenger hjelp av systemet, for de driter jo ikke i at andre til slutt skal ta regningen Deres. Noen av de har faktisk langt større inntekt enn folk flest!

Niks, dette er ingen felle, men rett og slett «vi driter i det» mentalitet.

Jeg kan bli så forbannet! La dem flytte inn hos barna sine, og sove på luftmadrasser på stuegulvet!

 

KAPTEIN SKUTELØS

 

#økonomi #luksusfellen #gjeldsslave #uansvarlighet #egoisme #gjeld #kredittkort #kreditt

8 kommentarer

Hege

30.03.2017 kl.12:34

Spennende synspunkt :-)

KAPTEIN SKUTELØS

30.03.2017 kl.14:00

Hege: Takk for den. Som skrevet, det er alltid noen som faktisk har bad luck, eller havner i uføret pga andre grunner.

Marit

30.03.2017 kl.13:41

En får jo nesten slengt etter seg kredittkort både her og der, og når en takker ja, så ser de rart på deg, som om du skulle være et utskudd eller noe. På kjøpesentrene og bensinstasjonene har jeg ofte fått tilbud om kort. Det skulle nesten vært forbudt, på lik linje med alkohol- og tobakksreklame. Folk blir jo like avhengige av disse kortene som andre ting. Noe jeg ikke fatter er hvor lite kontroll de har på hvor mye de skylder rundtforbi. Åsså står de der og GLISER når de blir fortalt det!! Det er jo helt utrolig!

KAPTEIN SKUTELØS

30.03.2017 kl.14:02

Marit: Javist, enig med den.Det kommer vel lover etterhvert som skal forhindre bondefangeri av mennesker som er litt for lettlurte og svak i viljen. Problemet er at mange av de som bare driter i det, blir hjulpet uten noe som helst straff.Hva blir neste, hjelp som offer etter at bankran for man trengte jo pengene?

Renate Svendsen

30.03.2017 kl.22:49

Helt enig. Ikke bruk penger du ikke har. Folk lærer ikke lenger å spare, for har du lyst på noe så er det bare å ta det på kreditt, hvordan man skal få betalt det ned i ettertid driter folk i. .

Jo mer penger man har jo mer bruker man, og har man lite så kan man klare seg veldig greit med det også

KAPTEIN SKUTELØS

30.03.2017 kl.22:59

Renate Svendsen: Helt enig Renate. Hvis man vil ha noe og ikke har råd i dag, så bør man spare litt lengre til man har råd. Eller man rett og slett må bare innse at det er utenfor sin prisklasse. Som er grunnen til at jeg IKKE har kjøpt meg eget privat jetfly. Jeg har ikke råd til det.

nr73

31.03.2017 kl.08:51

Eg blir sjokka når eg blir fortalt at folk som eg trur er oppegåande folk faktisk er av dei verste. Alle kan vera uheldig, men dei fleste ser vel når ting begynner å gå galt.

KAPTEIN SKUTELØS

31.03.2017 kl.10:09

nr73: Helt riktig. De oppegående ser når det bærer nedover bakken. Så innstillingen og uvilligheten til å gjøre noe er det som får dem til å gi faen.

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv