hits

Å JOBBE PÅ CRUISE......da den spennende reisen startet.


Fersk 2. Styrmann på Cruise. Gjett hvor bildet er tatt?

Del 3: Den lange og spennende reisen begynner.

Jeg ble mottatt av den 2. Styrmannen på skipet som jeg skulle avløse. Å avløse betyr at man er enten en stedfortreder når den du avløser drar på ferie, eller at personen har fått en annen jobb (i samme rederiet eller slutter), og du tar over denne personen sin jobb. Men først har man en overlapp, som det heter, som varer et par uker så man kan bli kjent med sin nye arbeidsplass, kollegaer og ansvarsområde. Han jeg avløste og overlappet med var en meget trivelig kar i fra Stavanger området. Takker for glitrende overlapp Arild (hvis du leser dette).

Ja så var det avgårde fra Pireus da, på min første tur som Styrmann på et cruise ship. Jeg følte virkelig at dette kom til å bli et eventyr for meg. Og jammen hadde jeg rett. Denne jobben skulle de neste 20 årene bringe meg til over 100 forskjellige land. Med et utall av havner og byer som er umulig å huske, da det er alt for mange. Men først en rundreise i den østre delen av Middelhavet. Og de første havnene etter jeg mønstret på var Mykonos og Santorini


Santorini, eller Thira som det egentlig heter på gresk. Jeg tok bildet tatt fra skipet. 
Santorini. Solnedgang. Jeg tok bildet tatt fra skipet.


 Santorini etter solnedgang. Jeg tok bildet tatt fra skipet.

Så var det videre til andre havner i den østre delen av Middelhavet. Flere greske steder som Kreta, Rhodos ble besøkt. Tyrkiske steder som Antalya og Analya ble besøkt. Og deretter ble det videre til Kypros.​ Så var det videre til andre havner i den østre delen av Middelhavet. Flere greske steder som Kreta, Rhodos ble besøkt.  Og deretter ble det videre til Kypros, og til Haifa i Israel. Og til slutt en dag i Port Said, Egypt, før vi endte opp i Alexandria i Egypt, hvor cruiset liksom var over og vi byttet passasjerer.​ En slik havn på slutten kalles gjerne en Turnaround port, eller vi har en Embarkation day (nye passasjerer).

 


Fersk 2. Styrmann på gangvegen.

Neste cruise ville gå fra Alexandria, Egypt, og videre gjennom Suez kanalen, og til flere destinasjoner i Det Indiske havet.

 

Neste Del: Suez kanalen og til Afrika og videre.

KAPTEIN SKUTELØS

#Cruise #reise #ferie #yrke #sjøfart #passasjerskip #karriere 

 

 

 

 

 

10 kommentarer

Så utrolig spennende!!

KAPTEIN SKUTELØS

08.04.2017 kl.16:28

Kaoma Chibesa: Hei der. Jøss, tusen takk da. det var oppmuntrende ord fra deg.

hilsen
Kai
Bare hyggelig, ha en fin påske videre :)

KAPTEIN SKUTELØS

08.04.2017 kl.16:36

Kaoma Chibesa: Takk det samme. har mange historier å fortelle etter mer enn 20 år rundt omkring i verden.
Det kan jeg tro!

KAPTEIN SKUTELØS

16.04.2017 kl.17:07

Kaoma Chibesa: Javist. ;-)

Marit

08.04.2017 kl.16:52

Spennende å følge deg på turene. :o) God påske.

KAPTEIN SKUTELØS

08.04.2017 kl.16:57

Marit: Tusen takk for den. God påske.

hilsen
Kai

Thor

08.04.2017 kl.19:23

Rene ungdommen der

KAPTEIN SKUTELØS

08.04.2017 kl.19:28

Thor: Ja det er da det, i begynnelsen.
;-)

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv