hits

JOBBEN MIN PÅ CRUISE....Så gikk turen fra Alexandria og gjennom Suez kanalen.


Kaffi om morgenen i en norsk fjord.
 

Del 4: Den nye jobben min.

I de forrige delene snakket jeg om hvordan det gikk til at jeg havnet i et cruise rederi, og hvordan det var å mønstre på for første gangen. Som beskrevet, de første dagene og ukene var ganske utrolig da alt var nytt og spennende på en måte, med masser av steder i Middelhavet jeg aldri hadde vert til. Og det var som forventet utrolig mye å sette seg inn i. For ikke å glemme alle de nye kollegaene mine jeg hadde fått.


Slapper av med en sig på akterdekk.

Etter at vi hadde fått ombord nye passasjerer i Alexandria, Egypt, så hadde vi som alle cruise skip en passasjer drill, eller livbåt øvelse. Denne øvelsen er for alle de nye passasjerene og de blir vist hvor livbåtene er, og de stiller opp i grupper med liv vestene sine på. Så blir de forklart alt om sikkerhet. Mer eller mindre det samme som man har på et fly før take off.

 

Ung Offiser på fortøyningsdekket. Ingen hjelm den gangen.


Ung Offiser på fortøyningsdekket. Flotte hvite uniformssko på fortøyningsdekket.

Så var det avgang, med Offiserer og mannskaper (fra dekk departementet) på fortøyningsdekkene forut og akterut for å kaste loss. Og deretter var det å legge seg til rette med skipet (posisjonere) å vente på Losene som skulle være ombord for Suez kanal transitten vi skulle foreta for å komme oss til Det Indiske havet, uten å seile rundt hele Afrika istedenfor.

 


Konvoi med skip gjennom kanalen.


Ørken så langt en kan se noen steder, med gammelt krigsmatriell her og der.
 

Så var det ut i Rødehavet, med Safaga som siste stopp i Egypt. En havn som er perfekt som utgangspunkt for turene til alle Pyramidene. Deretter avgårde mot Djbouti i Øst / Nord-Øst Afrika for et «bunkers stopp». Som egentlig er et stopp i en havn som ikke alltid er så populært blant turister, men som må legges inn så en kan toppe opp bunkerstankene før lengre sjøreiser startes (ut i det Indiske hav). Denne havnen ble min første virkelige aha-opplevelse angående hvor bra vi har det og hvordan livet til mennesker i andre land er, da fattigdommen i Djibouti er rett og slett helt ubeskrivelig. Noe som jeg allerede har skrevet om, men vil blogge senere. Etter Djibouti var det ut i det Indiske havet, der ville vi anløpe eksotiske steder som Maldivene, Seychellene, Tanzania, Kenya, Madagaskar, India, Sri Lanka, før vi ankom Sør Øst Asia.

Neste Del: Del 5, Mitt første møte med Sør Øst Asia.

     
Filippinske kollegaer. Alltid et smil på  lur. (KLIKK PÅ BILDE FOR STØRRE).


Ut på tur, aldri sur.
 

Neste Del: På veg syd-østover.​

KAPTEIN SKUTELØS

#Cruise #reise #ferie #yrke #sjøfart #passasjerskip #karriere

 

 

 

2 kommentarer

11.04.2017 kl.22:30

Tror du vil like bloggen min ;)

KAPTEIN SKUTELØS

11.04.2017 kl.22:46

Anonym: skal ta en titt.

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv