hits

JOBBE PÅ CRUISE...Reisen gikk syd-østover langs Afrika kysten.


Mye strender når en jobber på cruise.
 

Del 5: Reisen går syd-østover.

I forrige del snakket jeg om at vi hadde forlatt Middelhavet, etter en såkalt "turnaround" (skifte av passasjerer) i Alexandria, Egypt. For så seile i konvoi gjennom Suez kanalen, som var meget interessant i begynnelsen, men etterhvert kjedelig. Ut i Rødehavet og til Safaga (også Egypt), og deretter til Djibouti, som var en sjokkartet opplevelse (egen blogg). Så satte vi nesen, eller rettere sagt baugen mot Gulf of Aden, som et par år senere skule bli meget beryktet på grunn av all piratvirksomheten der. Eller som jeg kaller det....væpnede ranere og kaprere. Pirater er et alt for romantisk uttrykk i disse dager med alle Disney filmene. Tusenvis av sjøfolk har bare de siste årene opplevd å sitte som gisler pga dette svineriet.  Så ut i Arabian sea, og sydover i det Indiske havet. Forbi kysten av Somalia, og til Mombasa i Kenya for en ny «turnaround», eller Embarkation day som det også blir kalt.


Djibouti til Kenya
 

Etter Mombasa var det til Zanzibar som er en delvis selvstyrt øy som tilhører Tanzania. En plass med en helt utrolig spennende historie med handel og vandel, samt den forferdelige slavehandelen som en gang holdt på i dette området. Jeg følte meg virkelig langt hjemmefra når jeg gikk i land her for å ta et par timer som turist. Spessielt siden alle glodde på denne fyren med melkehvit hud. Da vi forlot Zanzibar, seilte vi sydover til Madagaskar, en diger øy som ligger syd øst for Tanzania og utenfor Moçambique, på østkysten av Afrika. Et sted hvor jeg opplevde ekstrem høy luftfuktighet for første gang. Noe som vi vet er utrolig ubehagelig da en svetter hele tiden.


Meg i brannmanns utstyr. Man har mange forskjellige (ansvarsområder) jobber på et cruise skip.
 

Så ble det litt dager i sjøen og til plasser som Seychellene og videre til Maldivene, som er øygrupper midt i det Indiske hav, og meget eksklusive reisemål med utrolig mange øyer med strender så langt øye rekker. Og der lå vi i 2 dager (på hvert sted), så vi kunne gå ut på kvelden etter vi var ferdige med vaktene våres.


Mot Sri Lanka
 

Og så var det avgårde til Colombo på Sri Lanka. Noe som også sitter godt i minnet, på godt og vondt. Vi lå «over night» her også, så vi kunne igjen ha oss en tur på byen og leke litt turister noen timer, og kjøpe litt suvenirer som vi kunne bringe hjem. Samt postkortene vi sendte hjem. De var jo viktige. Om morgenen var det avgårde mot Malaysia og havnen Pinang (Penang), og da fikk vi nyhetene om at en enorm bilbombe (militante Tamiler) hadde eksplodert rett ved siden av hvor vi hadde hatt lunch inne i Colombo by. Velkommen til den store farlige verden.


Vakt på gangvegen Filippinsk kollega.
 

Også endte vi opp i Singapore, for min første av mange anløp.

 

Neste del: Sør-Øst Asia

KAPTEIN SKUTELØS

#Cruise #reise #ferie #yrke #sjøfart #passasjerskip #karriere

4 kommentarer

N

12.04.2017 kl.14:24

Virker som en spennende jobb :)

KAPTEIN SKUTELØS

12.04.2017 kl.14:43

N: Heisan. Joda, det er mye bra greier med en slik jobb. Selvfølgelig, som de fleste sikkert forstår så er det ikke bare å leke turist da det er jo en jobb. Ikke noe for de som savner hjemmet sitt etter bare noen uker.

hilsen
Kai

Thomas ex Chief Officer Seabourn.

12.04.2017 kl.14:59

Ja og nu du nævner pirater. Glem ikke at Seabourn Spirit var udsat for et Pirat angreb ud for Somalias kyst, så vidt jeg husker (oktober 2005) måtte google det! Men ok nu tager jeg måske dine historier i forkøb, undskyld! Mønstrede skibet kort tid efter i Australien! Skal ikke sige mere, men venter på føljetongen!

KAPTEIN SKUTELØS

12.04.2017 kl.15:01

Thomas ex Chief Officer Seabou:
Heisan.
Ja jeg glemmer det aldri. jeg hadde blitt flyttet over på Seabourn Pride, da nyheten tikket inn. Virket helt uvirkelig da vi fikk høre om det.

Hilsen
Kai

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv