hits

Jobben tok meg til....Eksotiske Thailand, Vietnam, Hong Kong


Min første cruise båt.
 

 Del 8a: Til eksotiske Thailand, Vietnam, Hong Kong.

Etter en meget stressende dag i Singapore, med bytte av passasjerer, vedlikehold, og mottak av masser av reservedeler og forbruksmateriell til alle departementene i skipet, var det endelig avgang igjen. Det er alltid et relativt slitent mannskap etter en slik havn, som heldigvis ikke er av det vanlige, siden dette var en kombinasjon av turnaround port og etter en re-posisjonering til en annen verdensdel. Så etter at vi kastet loss satte vi baugen østover i Singapore stredet, og deretter nordover langs østkysten av Malaysia mot Thailand Gulfen.


Avgårde til Thailand, Vietnam, og videre til Hong Kong.
 

Jepp, vi skulle pinadø til Thailand for min første gang. Et land jeg alltid hadde vist om, men aldri besøkt, siden det var så langt borte fra vårt eget kongeriket. På andre siden av jordkloden. Flere eksotiske steder i vente for en fremdeles blodfersk 2. Styrmann på et cruise skip. Jeg kjente meg fremdeles utrolig heldig som hadde fått meg en slik jobb, så alt som var ikke så stilig meg jobben, tenkte jeg ikke på en gang. Jeg så bare framover mot de nye stedene vi skulle besøke, og prøvde å «fordøye» alle de nye inntrykkene jeg satt med, som kom tett i tett.

<VLUU L830 / Samsung L830> <VLUU L830 / Samsung L830> <VLUU L830 / Samsung L830> <VLUU L830 / Samsung L830>
Klar til avgang for alle og enhver, i samtlige departementer. Klikk for større bilde.


 

 

<VLUU L830 / Samsung L830>
Cruise Director David. Ansvarlig for alt av underholdning og aktiviteter for passasjerene annonserer, før avgang.

Først var det 2 deilige såkalte sjø-dager på oss. Som vi tilbrakte i østre del av Singapore stredet og søndre del av Gulf of Thailand. Dette er som en sikker forstår dager da vi bare er på havet og seiler i transitt på veg til en havn eller ankerplass. Disse dagene er meget hektisk for våre hotell kollegaer da de har fullt program med å yte service til alle passasjerene, som ikke kan forlate skuten. Og vi på dekk og maskin elsker sjø-dager, for vi kan da gjøre voldsomt mye vedlikehold, og reparasjonsarbeider, samt forberede oss på de fremtidige havnene vi skal anløpe. Herlige dager.

 <VLUU L830 / Samsung L830>  <VLUU L830 / Samsung L830> 
Vedlikehold, trening, og øvelser er en del av alle mannskapenes hverdag. Klikk på et bilde.

Første havn var til ankers utenfor en av øyene som ligger sammen med den meget berømte Thailandske ferieøyen Kho Samui, som ligger i den syd-vestre delen av Thailand Gulfen. Noen virkelige paradisiske øyer som årene senere bare ble mer og mer populære. Tropiske paradisøyer er vel den rette beskrivelsen her, med reinskoger og strender. Resort etter resort, eller strandhytte komplekser som det også heter, som turistene kan leie til alle prisklasser. Med eller uten «air condition». Bare vifte, eller ikke. Med eller uten mat (frokost lunsj og middag). En fikk liksom hele tiden små smakebiter på hvor man kunne reise når en hadde ferie fra skipet.

 
Mye strender når man jobber på cruise. Klikk bilde.

 


På veg til Bangkok.

Så var det til Bangkok, hvor vi skulle ligge i 2 netter og 3 dager.

 

Neste del: Videre fra Thailand til Vietnam og Hong Kong.

 

KAPTEIN SKUTELØS

 

#Cruise #reise #ferie #yrke #sjøfart #passasjerskip #karriere

 

7 kommentarer

Mariann

19.04.2017 kl.17:09

Ville bare gjøre deg oppmerksom på at når du svarer på mine kommentarer, kommer det ikke opp hos meg som det gjør når andre svarer. Kan det være det som gjør at du ikke får svar selv, at det kan være en feil ute og går?

KAPTEIN SKUTELØS

19.04.2017 kl.17:11

Mariann: Heisan. faktisk, systemet funker. Jeg spurte en kamerat om å teste det, og det funket. jeg fikk også en tilbakemelding på en av mine kommentarer i går, og det funket også. Det popper opp et tall ved siden av den dobbelt chatte-boble ikonet øverst på siden. Så det funker. Anyway, takker for at du tok deg tid å skrive noen ord. hilsen Kai

atle1963

19.04.2017 kl.18:22

Eksotisk.

KAPTEIN SKUTELØS

19.04.2017 kl.18:30

atle1963: javist. meget. :-) hilsen Kai

KAPTEIN SKUTELØS

20.04.2017 kl.16:22

Varmen var vel det store sjokket, sammen med luftfuktigheten.

Nora Piscopo

20.04.2017 kl.20:56

Så kjekt! Ha en fin kveld :)

KAPTEIN SKUTELØS

20.04.2017 kl.22:58

Nora Piscopo: Hei. Ja ikke sant. Ha en flott aften. hilsen Kai

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv