hits

Å JOBBE PÅ CRUISE......vi var kommet til Asia.


Man ser masser av nydelige solnedganger fra et skip.
 

 Del 6: Ankomst Singapore og Sør-Øst Asia.​

Ja da hadde vi kommet oss helt til Singapore. Du store all verden for en første tur jeg hadde fått så langt, tenkte jeg. Vi hadde altså innen 6 uker klart å oppleve mange plasser i østre del av Middelhavet, Flere havner i Egypt, gjennom Suez kanalen og ut i Rødehavet, flere steder i østre delen av Afrika samt Madagaskar. Vi hadde hatt flotte sjø-dager der vi ikke så et eneste skip eller noe landmasser i det hele tatt. Vi hadde vert innom øygruppene Maldivene, Seychellene, til Sri Lanka, gjennom det beryktede (pirat problemer) Malacca stredet og til Malaysia.

  
Cruise skip har såkalte Tenderbåter, brukt for å transportere passasjerer til og fra land når skipet er til ankers. Klikk på bilde.
 

Tenke seg, dette var den aller første turen min på et cruise skip, og jeg var så heldig og ende opp på akkurat denne båten, som tilfeldigvis skulle re-posisjonere til en annen verdensdel siden høsten var kommet til Europa. Nesten alle cruise skip re-posisjonerer så de unngår vinteren mest mulig, da det er normalt sett dårlig vær med mye vind og høye bølger, med mye sjøsyke passasjerer. Så jeg kunne ikke fått en bedre start. Bevares så mye inntrykk. Nesten ikke mulig å fordøye alt.

 


Det er mange jobber en har på et cruise skip når man er styrmann.
 

Så, Singapore og nye passasjerer, og et nytt cruise som skulle foregå rundt omkring i Sør-Øst Asia, som er regionen hvor landene Malaysia, Thailand, Myanmar (Burma for noen), Kambodsja, Vietnam, Indonesia, og et par land til er plassert på kartet. Jeg tenkte, du store all verden, vil de neste 6 ukene gå like fort de første ukene? Vil jeg oppleve like mye som jeg allerede har opplevd så langt? Hvordan vil de bli å se og oppleve alle disse nye stedene som jeg hadde foran meg nå? Jeg viste ikke hva som lå foran meg, eller hva jeg kunne forvente i det hele tatt, da jeg aldri hadde vert i delen av verden før. Steike som jeg så fram til dette.

 


Brannlag nummer 1 ferdig med øvelse. Norsk 2. Styrmann, Polsk tømrer, og Filippinsk matros. Internasjonalt.
 

 

Neste Del: Singapore

 

KAPTEIN SKUTELØS

#Cruise #reise #ferie #yrke #sjøfart #passasjerskip #karriere

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv