hits

Videre fra Thailand og til Vietnam, Hong Kong.


Første båten jeg var på.

Del 8b: Videre fra Thailand til Vietnam og Hong Kong.

Etter å ha tilbrakt en dag til ankers utenfor den berømte ferieøyen Kho Samui, med strender, et par kalde å drikke, og shopping av suvenirer, var det å sette nesen nordover mot Bangkok. Ja da var altså turen kommet til Bangkok, byen med både det dårlige og gode ryktet. Byen som det sies aldri sover. Byen som ble enda mer berømt i sangen "one night in Bangkok" fra musikalen Chess. Byen som jeg ville 6-7 år senere nesten bosette meg i, og tilbringe mye tid de neste 10 årene etter det. Bangkok here we come!

 

 
Den beryktede trafikken i Bangkok. Solnedgang i elven. Klikk bilde.

 

Vi plukket opp losen klokken 5 om morgenen, som stort sett er obligatorisk i alle land i verden, selv om skipene har vert der mange ganger, og seilte opp elven til Bangkok. Siden skipet jeg jobbet på var av den mindre mer eksklusive typen kunne vi seile langt opp i elven til vi kom til broene som ikke var høy nok for oss. De store cruise skipene vil som regel fortøye i en industrihavn som ligger midtveis mellom Bangkok og Pattaya. Og Chao Praya som Bangkok elven heter, er en såkalt tidevannselv, som opplever høyvann og lavvann som havnene lengre ute gjør. Et meget interessant fenomen som gjør at vannet noen ganger går over breddene.​ Ta en titt.

 

 
Litt vann på kaia. Klikk bilde.

 

Bangkok var som forventet, og fremdeles er for de som besøker for første gang. En meget stor by med mye trafikk, og litt kaotisk. En merkelig mix av gamle og nye bygninger, og med mat og drikke serveringssteder absolutt overalt. Der et faktisk ikke et eneste kvartal i Bangkok hvor en ikke kan sette seg ned for å ha noe å spise og drikke på. Leste i en bok at halve landet var opptatt med å servere den andre halvdelen. Så her var det mye å utforske for en fersking som meg. Og heldigvis hadde jeg kollegaer som hadde vert her noen ganger tidligere, som viste hvor vi skulle dra for å spise og for å se på noe av det byen var kjent for.

 

 
Mat på en av de utallige fortau sjappene. Klikk bilde.

Forsiktig med maten i Thailand, hvis en ikke er vant til den. Spiller ingen rolle om en er vant til sterk mat. Noe veldig mange liker å skryte over.  Maten på fortau sjappene i Thailand er stort sett laget for de lokale, så den er både utrolig sterk, og ikke alltid laget med helse og hygiene i tankene. Fjærkreene som de forbereder har ofte svettet i den noen ganger utrolige heten der, hele dagen. Og javisst, jeg fikk reaksjoner. Kunne ikke gå på toalettet på flere dager. Som gjorde meg vettskremt, men legen ombord bare flirte å sa, kom tilbake hvis det har gått noen dager til. Tydelig at han hadde hatt flere av kollegaene mine til konsultasjon allerede. Det løsnet etter noen dager. Så litt forsiktighet er sunt.

 


På veg til neste havn.
 

Etter 2 dager var det avgårde ned elven igjen, og mot en Thailandsk øy som heter Kho Kood (kå kot på norsk blir vel det), med beach BBQ for passasjerene. Så videre til flere steder i Vietnam og til Hong Kong. Julefeiring like rundt hjørnet var det også.

 

Neste del: Vietnam

 

KAPTEIN SKUTELØS

 

#Cruise #reise #ferie #yrke #sjøfart #passasjerskip #karriere #thailand #asia

 

4 kommentarer

atle1963

22.04.2017 kl.11:05

Yessss Thailand.

KAPTEIN SKUTELØS

22.04.2017 kl.11:24

atle1963: Riktig det. :-)

Martha

22.04.2017 kl.23:09

Flott

KAPTEIN SKUTELØS

22.04.2017 kl.23:13

Martha: takker

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv