hits

Hvem er mest egoistisk?


Meg først, så kommer de andre.

Denne bloggen vil sikkert gjøre en del folk irritert. Slik er det nå bare en gang.


Vi alle har våre ting som vi gjør, som ikke alltid faller i god smak hos andre mennesker. Dette være seg ting vi sier, eller måten vi sier det på, generell oppførsel, eller væremåte hvis en vil. Men stort sett er disse tingene så små og nesten så ubetydelige at andre egentlig ikke bryr seg alt for mye om det, da de også har noen ting og tang i sin personlighet som gjerne ikke alle syns er superduper. Med andre ord, vi tolerere hverandre fordi vi alle vet at vi har våre greier. Gud vet jeg har mine greier, som sikkert irriterer ganske så mange. Men ikke så mye at det er med på å nedgradere folk sin livskvalitet.​

 


Ja vi er så glade alle sammen.......eller?
 

Personlig har jeg det forsåvidt ganske så bra. Jeg har ikke så mye alvorlige greier å klage over, bortsett fra de vanlige tingene som vi alle er opptatt av, som politiske, sosiale, personlige, eller sportslige emner som opptar oss. Men det er noen grupper i samfunnet som jeg til stadig ser er litt vel egoistiske og gjerne litt tankeløse. Mange av disse menneskene er høyst sannsynlig ikke klar over hvilken innvirkning de har på folk rundt seg, eller i visse situasjoner der de har denne negative innvirkningen. Disse menneskene har jeg delt inn i 3 grupper (personlig erfaring selvfølgelig):

 

Røykerne.


Bilde er mitt eget fra en fest jeg hadde på 80-tallet.​ Tenke seg at noen av mine venner på bildet røykte ikke.
 

 
Den gangen røykte vi i bilen til andre (mine bilder av kamerater).
 

Denne gruppen er vel fremdeles den gruppen med mennesker som er mest utskjelt i samfunnet. Røykerne har gjennomgått en utrolig forvandling som gruppe, etter at det ble satt mer og mer press på dem, og etter at det ble færre som tilhørte denne gruppen. Jeg røykte i 33 år selv, og ser tilbake på en oppførsel som rett og slett bare var meg selv først når jeg fyrte opp en sig.


Meg selv i min ungdom. Alltid en røyk i kjeften.


Klart, mange av dagens røkere har moderert seg og prøver å ta hensyn. Men det er fremdeles mange som bare gir faen. En ser fremdeles sigarettsneiper overalt i kongeriket. Inkludert ute i naturen som på strender, i skogen og langt opp på fjellet. Dette holder ikke. Jada det er røykerom og en må ut på gaten for å røyke når en er "på byen" og de føler seg noen ganger litt uglesett. Skjønner jo det. Men stanken drar de med seg inn igjen. Noe som er helt umulig for en røker å kjenne, før en har vert uten sigs i flere år faktisk. Uten tvil en gruppe som reduserer folk sin livskvalitet noe. Men ikke så mye som tidligere.​ Dette er den gruppen av de 3, som faktisk irriterer meg minst. Bare snakk om tid, så er vel denne gruppen forsvunnet fra samfunnet.

 

Hundeeierne.


Bilde lånt fra "wrongguytoask.blogspot"

Hundeeierne. En gruppe mennesker som ofte har litt problemer med å forstå de som ikke har hund. En gruppe mennesker som er alt fra de som behandler hundene som mennesker, til de som vet at dette er bare et personlig kjæledyr, eller nyttedyr. Uansett, så har vi utrolig mange som når de er ute, enten bare driter i andre mennesker, eller er så ignorante om andre at de skulle blitt fratatt dyrene sine.Bilde lånt fra "wrongguytoask.blogspot"

De har ingen som som helst forståelse på at andre mennesker kan være livredde for hundene deres, uansett hvor liten hunden deres er. Noen ganger viser de ingen forståelse på at selv om de sier at hunder er snill, så kan andre være redd for hunden. DET SPILLER INGEN ROLLE!!! Vennligst forstå dette. Også har vi endelig det verste ........nemlig hundredritt som blir liggende igjen, og enda verre ........plastposene med hundedritt som blir slengt ute i naturen. Dette ser ut som en voksende gruppe, eller er det bare at denne gruppen er den som bryr seg mindre og mindre? Vanskelig å vite, uten å sjekke fakta om hvor mange hundeeiere vi har i kongeriket.

 

Syklistene.

Oh yess, de sporty'e syklistene.


Unna veg, her kommer jeg......(lånt av northernlifemagasin).
 

Det være seg profesjonelle, halvproffe, eller bare de som er ute å sykler som mosjonist. Mange av disse er ikke bare irriterende nærgående, og skremmende. Men faktisk noen ganger farlige. De klager og klager over hvordan motoriserte kjøretøyer behandler dem i trafikken.


Forsiktig.


Når jeg er ute å går, så kommer det ofte syklister fykende forbi meg, på fortauet. Ja jeg forstår det slik at syklister kan bruke hva som helst som veg, men ofte bruker fortau eller avsidesliggende veger for å unngå motorisert trafikk. Noe som plutselig får dem til å bli de som kan skade andre mest. Nesten ingen bruker sykkel bjellen for å varsle at de kommer bak en fotgjenger. De bare fyker forbi så en nesten skvetter. De siste 2-3 månedene har jeg begynt å telle hvor mange som egentlig bruker ringeklokken, og det er ikke mange. Faktisk bare et par stykker har ringt for å varsle, de siste månedene. Bare snakk om et tidsspørsmål når tid jeg blir meiet ned. Utrolig provoserende!


Unna veg!
 

Så det store spørsmålet mitt, på denne klagingen, hvem er mest egoistisk? Jeg har en klar formening.........hundeeierne! Clean up your act!

 

KAPTEIN SKUTELØS

 

#samfunn #røyking #sykling #hundeeiere

 

11 kommentarer

bloggare på icedaniel.se

02.05.2017 kl.23:19

Roligt och tänkvärt.

KAPTEIN SKUTELØS

02.05.2017 kl.23:56

bloggare på icedaniel.se: Takk for kommmentaren. hilsen kai

synskepeggy

03.05.2017 kl.21:29

Det var fint å lese dette innlegget,jeg fikk (igjen) bekreftet at jeg ikke er en egoist :)

Jeg røyker,men ikke mye og jeg tar alltid hensyn til alle rundt meg og jeg er ikke mer eller mindre meg selv med en sigarett i hånden,jeg vil si at jeg er på mitt beste uten sigaretten.

Jeg har to hunder,de er midtpunktet i familien vår,men jeg tar alltid hensyn til omgivelsene når det kommer til mitt dyrehold.Jeg har fks.aldri hatt dem i bånd i hagen av hensynet til at de kanskje kan irritere naboer om de begynner å krangle litt.Ute på tur tar jeg alltid hensyn til at noen kan være redde,fks.barn og jeg forstår at enkelte kanskje ikke like hunder og forholder meg til det om en sånn situasjon skulle oppstå.

Når det kommer til sykling har jeg mindre erfaring for min egen del da jeg ikke sykler og jeg gidder ikke å hisse meg opp over tullete syklister.

Ha en fin kveld :) Hilsen synskepeggy.

KAPTEIN SKUTELØS

03.05.2017 kl.21:48

synskepeggy: Hei igjen der, og takker så mye for den flotte kommentaren til innlegget mitt. Interessant lesing. hilsen kai

bildemannenpaul

03.05.2017 kl.22:20

Bra skrevet :)

Ta gjerne en liten titt på min nye blogg :)

http://bildemannenpaul.blogg.no

KAPTEIN SKUTELØS

03.05.2017 kl.22:42

bildemannenpaul: Tusen takk for den du. Ja skal ta en titt. hilsen Kai

Ei_heks

05.06.2017 kl.01:33

Nå liker jeg deg ikke særlig godt!!! :(((

Jeg har verdens vakreste "veskehund" (du kan se henne i bloggen min under den tittelen) og både hun og jeg er såret og vonbråtne over holdningen din til oss. :'(

:D :D :D :D :D

Ellers er jeg faktisk enig med deg. Alt for mange er fullstendig ignorante når det kommer til deres hund. Det er ikke måte på hvor snille hundene er. Både mot mennesker og dyr. Ikke alle er det og det spiller jo uansett ingen rolle om det er aldri så riktig hvis man er redd hunder!

Og så er det det som ligger igjen etter dem. Her i området er det spesielt etter små hunder. "For det er jo så lite!" Nettopp! Så lite at det er lett og overse. Les tråkke i. I motsetning til den digre ladningen som ligger litt unna og lyser lang vei.

KAPTEIN SKUTELØS

05.06.2017 kl.13:52

Ei_heks: Hei igjen. Husk, ikke personlig ment, da jeg kjenner flere trivelige mennesker med hund. Mer en generell oppfatning fra meg. :-)

Ei_heks

05.06.2017 kl.16:30

LOL

Forsto det og kan i stor grad slutte med til oppfattningen din. Men siden jeg er litt ramp i blant, måtte jeg bare.... :P :D ;)

KAPTEIN SKUTELØS

06.06.2017 kl.00:57

Ei_heks: Man må jo være litt rampete av og til. ;-)

Ei_heks

06.06.2017 kl.15:00

Humor, selvironi og det å være litt ramp løfter dagen. :)

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv