hits

Turen gikk til......Saigon.


Turfolkene venter på passasjerene og ønsker oss velkommen rett før vi fortøyer.
 

Ja da var vi altså kommet til Saigon i Vietnam. Eller, Ho Chi Minh City som byen offisielt ble kalt etter Vietnam krigen. Enda en utrolig fascinerende by som en absolutt må besøke. Og vi skulle ha gleden over å være her i 2 netter (3 dager).

 
Saigon sett fra skipet om natten.  Klikk bilde.
 

 


Ikke noe glamorøst med havna da vi var der. Vi måtte fortøye mellom lastefartøyer i en cargo port.

 


Som en ser, elven fortsetter forbi byen og langt opp i landet.

 

Denne byen er om det var mulig, enda mer kaotisk enn hva Bangkok er. Men med et trafikk system som merkelig nok ser ut til å fungere, for innbyggerne. Ja bare for innbyggerne. For oss besøkene er dette et utrolig skremmende syn siden vi må, som alle andre, over gater og større veger når vi skal bevege oss rundt omkring i byen. En krysser noen gater med hjertet i halsen.

 


Som en motorisert maurtue.
 

En enten forstår etterhvert eller blir forklart ganske rask av de lokale, at hvis en krysser over en veg, så må en aldri stoppe opp, uansett hvor crazy det høres ut. Grunnen er at alle bilene og spesielt mopedene ser at folk beveger seg over gatene så de tar høyde for dette når de kjører bortover vegen og unngår å treffe fotgjengerne. En annen ting en lærer eller blir fortalt, er å følge tett inntil lokale som kanskje krysser gaten samtidig, for de vet hvordan det skal gjøres.

 

HO CHI MINH CITY, VIET NAM- APRIL 4: Circulation by private vehicle at Asia city, people transport by motorbike to coming home in row, crowded atmosphere after working day, Vietnam, April 18, 2014
Organisert kaos i Saigon (lånt bilde for illustrasjon).
 

En kan kanskje spørre seg selv om hvorfor går en over gatene der det ikke er overgangfelt eller trafikklys. Grunnen er at mange steder er det faktisk ganske langt å gå til neste fotgjenger overgang med trafikklys. Det kan være flere kvartaler, med mindre man er midt inne i byen. Og som det heter.....Når i Roma, gjør som Romerne. Eller i dette tilfellet, gjør som innbyggerne i Saigon gjør.

 


Utsikt fra båten, en gate vi skulle krysse over til fots, senere på kvelden.

 


Utsikt fra Pullman hotell.
 

Når en er inne i byen, så observerer man ganske raskt at franskmennene var her i lang tid, som koloniherrer. Det er mye vakre fasader og nydelige avenyer og svære rundkjøringer med flotte statuer i midten av de. Gammel fransk arkitektur fra kolonitiden. Også er det så klart alt av fortau-restauranter, som en finner overalt i denne regionen. God og billig mat, servert av trivelige mennesker. Absolutt et sted å besøke.

 


Noen gamle bannere hang her og der.

 

Etter Saigon, var det oppover Vietnam kysten til andre spennende steder som Da Nang og den verdensberømte Halong Bay.
 

KAPTEIN SKUTELØS

 

#Cruise #reise #ferie #yrke #sjøfart #passasjerskip #karriere #asia #vietnam

8 kommentarer

Laila Monica Nikolaisen

05.05.2017 kl.14:24

JEG ER IKKE SINNSYK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KAPTEIN SKUTELØS

05.05.2017 kl.15:44

Laila Monica Nikolaisen: greit nok.

Sharone

05.05.2017 kl.14:30

Åh, så gøy! Har lyst til å dra til Vietnam selv en gang :D Men det med så overfylte gater er skremmende. Jeg tror jeg bare hadde gått ekstra langt til et lyskryss. Selv om de sikkert ikke alltid stopper for det heller, hehe :)

KAPTEIN SKUTELØS

05.05.2017 kl.15:45

Sharone: Hei. Joda, det er litt skremmende i begynnelsen. Ganske så vanvittig. men folk er meget trivelig der.

Martha

05.05.2017 kl.23:09

Oversiktlig og grei trafikk.Uh Uh.Oh my god.

KAPTEIN SKUTELØS

05.05.2017 kl.23:10

Martha: joda, greit og oversiktig.

06.05.2017 kl.14:47

En smule trafikk ja. Atle

KAPTEIN SKUTELØS

06.05.2017 kl.15:23

Anonym: oh yessssss

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv