hits

Så var vi kommet til Da Nang, Vietnam.


Med et Luksus cruise skip på jordomseiling.
 

Da var altså Saigon, eller Ho Chi Minh City som er det offisielle navnet ferdig besøkt for denne gangen. Og igjen hadde jeg fått anledningen til å besøke et sted langt hjemmefra, som var både spennende, eksotisk, og ga mersmak til å besøke igjen i fremtiden. Men mer var i vente for meg, på denne utrolig spennende reisen. Vi var på veg nordover langs Vietnam kysten, og til neste stopp som var Da Nang.

 

 


Mann og Kone driver på med fiske nettet.
 

Ja, Da Nang er jo ganske kjent fra Vietnam krigen. Noe som de som liker historie er klar over. Pluss at selve området har vert bebodd i flere tusen år, med den berømte keiserbyen i Hue, ikke så langt unna (rundt 100 kilometer).

 

 


Spesielle fiskefartøyer inne i havnebassenget. Du kan se skyggen av skipet våres i vannet.

 

Det er en stor by med rundt en million mennesker, men som ikke har det samme storbypreget som en ville tro. Byen er preget av at de har levd av landbruk og fiske i lang tid. Og marmor produksjon. Noe som en bare MÅ få med seg hvis en besøker denne byen. Også har den masser av strender også gitt. Selv om byen ikke akkurat er kjent for det. Bortsett fra at amerikanske soldater bruker strendene her flittig, og en av de har navnet China Beach.

 

 


Deler av fiskeflåten i bakgrunnen, med en arbeids-båt i forgrunnen.

 

Igjen, så bør en ta seg tid til mer enn bare strender i Thailand, hvis en først har tenkt å reise såpass lang fra Norge. Og ta for all del mer enn bare 10-12 dagers ferie når en først skal langt bort fra "knausen" våres.

 

 


Nei dette er ikke 2 lokale. Men 2 av mannskapene våres i en liten arbeidsbåt, for å flikke å male litt på skutesiden. Redningsvest på.

 

 


Mange små fiskehavner som tilhører den store havna til byen. Bildet ble tatt rundt 6 om morgenen. Rett før fiskeflåten dro ut.

 

 


Litt forskjell på min arbeidsplass og de fiskerne som vi nettopp har sett bilder av.

 

 

Det som jeg husker mest av Da Nang er faktisk så ufattelig billig det er å kjøpe alle mulige flotte utskjæringer i marmor, som er vannvittig billig. De sender hjem til deg også, så slipper man å drasse på vekten.


Men jeg skulle oppleve noe helt spesielt oppe i nord Vietnam senere.

 

KAPTEIN SKUTELØS

 

#Cruise #reise #ferie #yrke #sjøfart #passasjerskip #karriere #asia #vietnam

19 kommentarer

Jørn Aasland

12.05.2017 kl.17:19

Herlig!

Vietnam er nok et av destinasjonene jeg kommer til å besøke sommeren 2018. Med base i Bangkok, er det ikke lange turen over til Saigon eller Ho Chi Min :-)

Jeg elsker Asia, og da spesielt Thailand. Bangkok er min favorittby nr. 1 i Verden. Jeg har reist rundt om kring i Asia med base fra Thailand. Det har blitt 20+ turer til Bangkok. I tillegg har jeg til nå sett; Sri Lanka, Maldivene, Laos, Kambodsja flere ganger, Malaysia og Indonesia i Asia. Singapore skal jeg besøke nå i august.

Det blir mye skriving om dette på bloggen min, men i oppstarten, har jeg fokus på det å få mest mulig igjen for prisen du betaler.

Flyselskaper, hotellkjeder, kredittkort, kickback osv er viktig å kjenne programmene til for å få bonus, oppgradering, velkomstdrink, lounge-tilgang osv. Er du flink, kan du få mye ekstra på rimelige økonomibilletter.

Kom gjerne med noen anbefalinger fra Vitetnam. Jeg liker storby, strand, barer, Hardrock Cafe, god og billig asiatisk mat, øl, og hotell i Accor-kjeden.

Bloggen din skal følges - følg gjerne min også poengreiser.blogg.no

Ut på tur, aldri sur!

KAPTEIN SKUTELØS

13.05.2017 kl.10:49

Jørn Aasland: Hei der. Tusen takk for flott tilbakemelding. ja jeg har mer eller mindre bodd i Thailand siden 2002. Bodde 10 år i Bangkok, og elsker den byen. Skal absolutt se på bloggen din. hilsen Kai

Jørn Aasland

13.05.2017 kl.12:16

Jeg drømmer om å flytte til Thailand en gang.

Jeg er usikker på om jeg har lyst å være der hele året. Jeg tror uansett at jeg skal forsøke meg på 3 mnd før jeg tar noen beslutninger.

Jeg liker norsk vår, sommer og tidlig høst godt.

Kanskje halve året passer meg best...MEN så er det det med pengene da... å ha bolig både i Norge og Thailand er for dyrt. Og så må jeg nok vente til pensjonsalder, eller om jeg skulle være så heldig å vinne i lotto.

Hvordan barn og evt. barnebarn vil påvirke dette, er vanskelig å forutsi.

God helse er nok også viktig. Jeg innbiller meg at jeg vil være i Norge om den blir dårlig...

Men drømmen, den er der :-)

KAPTEIN SKUTELØS

13.05.2017 kl.14:04

Jørn Aasland: Til begynne med kan du lett leie til en meget billig penge. Prøv å unngå den varmeste sesongen, Mars - Juni, hvis du ikke skal være der hele året. hilsen kai

Mariann Sæther Tokle

13.05.2017 kl.13:09

gleder meg til jeg får anledning til å cruise flere steder enn Middelhavet :)

KAPTEIN SKUTELØS

13.05.2017 kl.14:05

Mariann Sæther Tokle: Hei der. ja en kan jo kombinere med tur til et fjernt strøk, og så ta et cruise mens man er der. For så ta en hotelferie igjen. Det cruises over hele verden i disse dager. hilsen Kai

Jørn Aasland

13.05.2017 kl.17:22

Jeg takler varmen svært godt.

Vi feiret årets påske/songrkan i RoiEt, Thailand. I uka før, var vi på Bali og i Kuala Lumpur.

Jeg tenker også at det er lurt å skygge unna den varmeste tiden når man skal være lenge. Tipper oktober-april er mest aktuelt. :-)

Hva koster det å leie en leilighet i Bangkok med grei standard?

Jeg kunne fint a bodd litt utenfor...

Vi har familie i Sai Mai, som er distriktet rett nord for Don Mueang flyplassen.

KAPTEIN SKUTELØS

13.05.2017 kl.18:10

Jørn Aasland: For meg er varmen det verste. Har kjøpt hus oppe i Khon kaen. Bodde som sagt 10 år i Bangkok. En har alle typer leiligheter og priser, basert på hvor det er. alt fra 1000 kroner til 10 000 kroner i måneden. De fleste leiligheter er også fullt møblert og alt av kjøkkenutstyr også. Bare sørg for at en bor i nærheten av en av hovedvegene (highways/tollways), for da kan man bo litt utenfor sentrum (gryten), og da blir det straks billigere. hilsen Kai

KAPTEIN SKUTELØS

13.05.2017 kl.18:18

Jørn Aasland: Jeg bodde i mange år i Chatujak området, i nærheten av Central Plaza, Lat Praho (shopping mall), som er midtveis mellom Don Muang airport og sentrum. Like ved en av motorvegene. Perfekt. 15-20 minutter inn til byen, når en unngår rush trafikk så klart. ;-)

Ingrid

13.05.2017 kl.20:16

Så digg!!:D

KAPTEIN SKUTELØS

13.05.2017 kl.20:30

Ingrid: tusen takk. hilsen Kai

Mariann Sæther Tokle

13.05.2017 kl.22:44

Blir bare så dyrt med fly. Først er det Independence fra Southampton i juli :)

KAPTEIN SKUTELØS

13.05.2017 kl.22:52

Mariann Sæther Tokle: joda å fly langt kan være dyrt i høysesongen. men når en først skal langt avgårde, er det viktig å bli en stund.

Jørn Aasland

13.05.2017 kl.23:31

Fint område det. Det er vel både endestasjon på BTS, Metro og bussterminal i området. Jeg har bodd mange ganger på Centara Grand som er vegg i vegg med Central Plaza. Supert hotell med god utsikt. Det ble litt dyrt, så nå bruker vi for det meste hotell i Accor-kjeden. Vi hadde faktisk ei natt på Gold Orchid, som ligger en km eller to nærmere sentrum. Svært hyggelig pris og stort fint basseng. Jeg har også vært in Khon Kaen noen ganger. Har bl.annet bodd på Kosa hotell. Har de revet skjelettet av et bygg dom stod i sentrum sist jeg var der?

KAPTEIN SKUTELØS

13.05.2017 kl.23:33

Jørn Aasland: bygget står fremdeles i Khon Kaen. desverre

Silje Kittilsen

14.05.2017 kl.00:31

Så morsomt å få oppleve :D

KAPTEIN SKUTELØS

14.05.2017 kl.00:46

Silje Kittilsen: hei der. jo en føler seg litt heldig.

Jørn Aasland

14.05.2017 kl.10:20

Kjedelig.. det er jo et sånt "skjellet" i Bangkok også, rett ved enden av Si Lom.

Det er nok fryktelig dyrt å få fjernet det.

Jeg forstår at ingen private tar kostnaden, men myndighetene kunne fjernet det, og lagd en park eller bygd noe samfunnsnyttig som et sykehus, skole, politistasjon osv.

Men det skjer vel ikke i Thailand :-)

God helg!

KAPTEIN SKUTELØS

14.05.2017 kl.15:03

Jørn Aasland: Ja mange av disse bygningene er helt tilbake til slutte av 90 tallet da det var et mini crack i asia.

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv