hits

Hai Phong, Vietnam......litt utenom det vanlige.


En pust i bakken.
 

Vietnam er et meget spesielt sted å besøke. Ikke minst siden vi alle har hørt om dette landet i forbindelse med den siste (av mange) krig de opplevde, Vietnamkrigen. Når en reiser rundt i Vietnam, vil man oppdage at det er en ganske så stor forskjell på nord og sør. Det er store forskjeller på hvordan innbyggerne ser ut, og engelsk kunnskapene. Også maten de spiser har visse forskjeller. Men det virker også noen ganger at de kanskje er litt mer moderne i syd. Som sagt, et meget interessant land å besøke.​

 


Haiphong, nord i Vietnam. havnebyen til Hanoi.
 

I sør ser veldig mange ut som de gjør i deler av Thailand, Kambodsja og Laos. I nord ser de litt mer ut som de gjør i Kina. Selvfølgelig er dette på grunn av landene som Vietnam grenser til. Men en tenker ikke på det før man plutselig oppdager forskjellene.

 


Et flott hvitmalt cruise skip i mellom lasteskipene.
 

Hanoi er som kjent hovedstaden i Vietnam, og er inne i landet. Så "havnebyen" til Hanoi er Haiphong, eller Hai Phong, som er en stor by som ligger ved en elv som er utrolig vanskelig å navigere i, da det er en tidevanns elv der mye av dybdene forandrer seg alt ettersom hvor mye vann som renner ut i regntiden eller når tidevannet forandrer seg.

 


Ikke mye rom å manøvrere på i elven.
 

Det er ingen cruise havn her så de cruise skipene som kommer opp elven må fortøye i en av de store lastebåt havnene. Noe som får de lokale til virkelig sperre opp øynene. Selv om vi er de besøkende og er de som skal se på ting og tang, blir det liksom oss som er severdigheten. Sirkuset er kommet til byen, og det er vi som er klovnene.​

 


Turbussene klare for passasjerene. Havnemyndighetene hadde satt opp et juletre for oss.

 

  
Litt rydding på kaia for oss (Klikk for større bilde).

 

Igjen, en kan aldri bli vant med å se hvor forskjellig vi er, med tanke på hva vi har å rutte med, og utvikling av samfunn, infrastruktur, redskaper, osv.

 


Vi som jobber på båt er vant med å bo på jobben. Men dette er virkelig å bo på jobben, hele livet.
 


Litt mindre redskap, men en bruker det en har.
 

Neste stopp var verdensberømte Halong Bay. Et spektakulært sted som en bare må oppleve.

 

 

KAPTEIN SKUTELØS

 

 

#Cruise #reise #ferie #yrke #sjøfart #passasjerskip #karriere #asia #vietnam

2 kommentarer

15.05.2017 kl.22:30

Spennende. Var ikke klar over at de hadde så forskjellig utseende i nord og sør. Men det er jo logisk. Et land jeg kunne tenkt meg å besøke.

KAPTEIN SKUTELØS

15.05.2017 kl.23:29

Anonym: hei der. ja veldig spennende å se hvor forskjellig vi er rundt i verden, og alle har noe bra å tilby.

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv