hits

Verdensberømte Halong Bay, Vietnam.


Halong Bay, nord i Vietnam.
 

Så var turen kommet til den verdensberømte Halong Bay, eller Ha Long Bay, som ligger nord i Vietnam. En bukt med noen helt utrolige små og store fjellformasjoner som kommer rett opp av vannet. Rundt 2000 små øyer og holmer. Et sted som er på UNESCO sin liste, og som også ble gjort berømt av filmer som James Bond, Kong: Skull Island (2017), Pan (2015), og ikke minst den klassiske filmen Indochine. Et sted som BARE MÅ oppleves, hvis en er på de kanter av verden.

 


Så en kan plassere det på kartet.


 


Masse øyer.
 

Dette stedet er så utrolig spesielt, så jeg har tenkt å legge inn ganske mange bilder herfra for alle , så en kan virkelig kan få et innblikk i hvordan det ser ut der.

 


Noen sitter allerede i boblebadet vi hadde forut, tidlig om morgenen.
 

 


De forskjellige øyene dukker opp i morgendisen.

 

En kommer som regel til dette stedet rundt 5 om morgenen for å plukke opp los. Og en trenger virkelig los her, for kartene som vi utlendingene har tilgjengelig er basert på informasjon som franskmennene samlet helt tilbake til 1950-tallet. Og det gjør at å bruke kartene når en er mellom holmer og skjær, er rett og slett livsfarlig. Så de lokale Losene vet hvor vi skal seile for å komme oss lengre inn i bukten.

 


En labyrint.
 


Avhengig av los.
 

Med en gang vi er ankret opp, rundt 9-10 tiden om morgenen, begynner vi å få lokale turbåter langs skutesiden, så vi kan starte å få passasjerene av, for dagsturene sine. Dette er et logistisk mareritt, da omtrent ingen snakker et ord engelsk her, og ingen av oss snakker eller forstår et ord Vietnamesisk. Så vi er helt avhengig av den lokale skipsagenten, og de lokale turoperatørene for å få dette til å gå opp.

 


En typisk turbåt i dette området.

Men det går som regel bra. For Vietnameserne har etter tusen av år med hardt liv, og masser av kriger med naboene (spesielt Kina, som de hater), Frankrike (koloniherrer), og ikke minst den berømte "Vietnam krigen", lært å improvisere og bli veldig nøkterne mennesker. De klarer alt, på sin noen ganger litt spesielle måte kanskje. Men vi alle er vel litt spesielle, på vår egen måte.

 


Forskjellige aktiviteter.
 

Som regel ligger alle cruise skipene minst en natt i dette området, da det er utrolig mye kultur og naturopplevelser en vil at passasjerene skal kunne oppleve. Og en ligger som regel til ankers, da det ikke er alt for mye kaiplass til alle de besøkende skipene. Bortsett fra en container havn som ikke alltid er ledig i småbyen Hon Gai, som er innerst i bukten.

 


Snart mørkt.
 


Småbyen/havnen Hon Gai.
 


Standard husbåt.
 


En bruker det man har.
 

Når en først er her, er det også mange av mannskapene som bruker anledningen til å dra på en halv dags tur (må jo jobbe litt også), for alle vil så gjerne ta del i denne flotte naturopplevelsen.

 


Spesielt. 
 


Meget spesielt hull under en av øyene som er formet  som et lite cruise skip.
 

Igjen, må bare gjenta at hvis en er på disse kanter av verden, så er det nesten obligatorisk å stoppe for en dag her. Det er en utrolig opplevelse.

 

Etter Halong Bay, var til Hong Kong.

 

KAPTEIN SKUTELØS

#Cruise #reise #ferie #yrke #sjøfart #passasjerskip #karriere #asia #vietnam

 

13 kommentarer

Jørn Aasland

22.05.2017 kl.10:11

Fine bilder!

Dit skal jeg en dag... Men det blir nok først en kombi-tur til Phnom Penh og Ho Chi Min fra Bangkok neste sommer. Det er i alle fall det som er den foreløpige planen :-)

KAPTEIN SKUTELØS

22.05.2017 kl.10:36

Jørn Aasland: Takk for den du. ja en bør ta en kombitur som varer noen uker, hvis en først skal på de kanter av verden. men det er, som du vet, verdt det. hilsen Kai

elisebr

22.05.2017 kl.16:10

Så fine bilder :) Ønsker deg en fin dag :)

KAPTEIN SKUTELØS

22.05.2017 kl.16:35

elisebr: Tusen takk, samme til deg. ha en flott dag. hilsen Kai

elisebr

22.05.2017 kl.16:38

tusen takk :)

KAPTEIN SKUTELØS

22.05.2017 kl.22:56

elisebr: :-)

Frkfremtid

23.05.2017 kl.21:19

Utrolig fint! Vi er i Bulgaria for øyeblikket, veldig fint det å! :D

KAPTEIN SKUTELØS

23.05.2017 kl.21:24

Frkfremtid: Tusen takk. Ja Bulgaria er også flott. hilsen Kai

Mona Lygre

23.05.2017 kl.22:15

Fantastisk vakker plass og superfine bilder!

KAPTEIN SKUTELØS

23.05.2017 kl.22:17

Mona Lygre: Tusen takk. Følg bloggen og du vil se mange flere. hilsen Kai

Mona Lygre

23.05.2017 kl.22:43

Thx! Jeg er nokså ny her inne, legger ut bilder av strikkelabbene mine, men, jeg strever sjukt mye med å finne ut av hvordan jeg skal legge til blogger jeg liker å se, du har jo ufattelig mange fine blogg-innlegg om akkurat det stedet (Indokina) som jeg skal til når jeg har betalt gjelden min om 4 år. I mellomtiden skal jeg bokmerke denne fine bloggen din :))

Mona Lygre

23.05.2017 kl.22:46

Jesss, jeg fant ut av problemet, så, nå følger jeg deg :)

KAPTEIN SKUTELØS

23.05.2017 kl.22:55

Mona Lygre: Jøss så flott da. hilsen kai

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv