hits

Forskjellige Hotell jobber på et cruise skip.


Flott hotell, ikke sant?
 

I del 1 og 2 snakket jeg om Teknisk departement og Dekk departementet, som er 2 av de 3 hoved departementene ombord på et cruise skip. Denne delen skal vi snakke det tredje departementet. Det absolutt største departementet.

Hotell departementet.


Laurent fra Frankrike. Meget bra Hotell Manager.

Som sagt, dette er det absolutt største departementet på et cruise skip, og ingen overraskelse der tror jeg, siden de fleste kan forestille seg et stort hotell og hva det innebærer. Som de to andre departementene, har også Hotell departementet flere under departementer (sub-deps). Hotell departementet er ledet av Hotell Manager, eller Direktør (general manager). Mange navn, avhengig av rederiet. Hotell Manager sitter med ansvaret for budsjettene for departementet sitt, som overtidsbetaling, service, mat og drikke, planlegging av fremtidige cruise og service, innenfor budsjettrammene som rederiet har gitt.

 

<VLUU L830 / Samsung L830> <VLUU L830 / Samsung L830> 
Bar Manager, Housekeeper, og Cruise Director. Klikk et bilde.

 


 
Rom personell ute på dekk for litt utsikt, Restaurant personell, Bar personell. Klikk et bilde.

 

Hotell departementet har som mange sikkert allerede vet et Bar departement (Bar manager) med alle sine bartendere og barkelnere, og de som driver og tar seg av passasjerene ved bassengene (håndklær, strandmadrasser, osv).  Det er Housekeeping (Oldfruen) med alle rompersonalet (Stewardesses/stewards), utilities som er generelle hjelpere som driver med støvsuging, polering av rekkverk osv, og vaskeriene som noen ganger består av et for passasjerer og et for mannskapene.  Det er selvfølgelig aller Restaurantene og noen ganger små bistroer, med sine Hovmestere, kelnere, vin kelnere, og løpere (runners).

 


Det jobbes ikke bare på selve skipet når en er kelner eller bartender. 
 

En har Byssen (kjøkkenet) med sin Chef De Cuisine og alle de forskjellige kokkene som har spesielle oppgaver, de forskjellige bakerne, og hjelpekokker, og ikke glemme de viktige oppvaskerne. Proviantering med sin Provisions master og sine folk, som står for organisering og innkjøp av voldsomme menger av mat og drikke i alle varianter. Det er som regel en Food & Beverage master som er en slags Hotell sjefens nummer to og overser mye av dette. En må ikke glemme at en også har en gruppe som  tar seg av alt av avfall. Noen ganger kalt Garbage Manager, eller noe liknende. En meget viktig stilling, som alle respekterer, da skipet stopper opp hvis denne jobben ikke er gjort bra.

 

  
Byssepersonell i alle former, i mange forskjellige store og små bysser, på samme skipet. Klikk bilde.
 

  
Samme som med kelnere/bartendere, så jobbes det både inne, og ute. Klikk bilde.

 

En har Cruise Director med sine underholdere og skipets band og andre musikere, samt mange gjeste artister som er om bord for bare en kort stund om gangen. Cruise direktørens folk er også ansvarlig for å organisere spill og leker for store og små. Samt organisere alle de forskjellige leksjonene (guest lectorers) som er tilgjengelig for passasjerene. Rett og sett alt av aktiviteter som skjer på skipet.

 

  
Entertainment (underholdning).  Klikk bilde.

En har selvfølgelig mindre deler av Hotell departementet som frisørene, massasje, eller neglebehandling og Spa (helse senteret om bord), eller reisebyrået om bord der en kan melde seg på forskjellige turer som skipet organiserer i hver havn, eller booke fremtidige cruise. Så har man butikkene om bord med sine standard varer (toalett greier), tax free varer, eller gjenstander fra de forskjellige stedene en besøker med skipet.  

 


  
Spa, Housekeeping, og Galley crew, teambilder. klikk bilde

 

 

  
Spa personell, Kelner med champagne, Hotell sjefen (sittende) og meg selv.  Klikk et bilde.


En har alle purserene. Som er normalt sett delt inn i 3 grupper. Den første typen tar seg av passasjerene og økonomien til skipet. De tar seg av klareringen (tollere og passkontroll) når skipet kommer til et nytt land. De har kontroll på alle passasjerene på sine lister der navn adresse passnummer osv er skrevet ned. De er bindeleddet mellom skipet og havnene. Den andre gruppen er Crew purserene, som tar seg av alt som har med mannskapene å gjøre. Det vere seg av og på mønstring, registrering av forskjellige obligatoriske sertifikater som de forskjellige yrkesgruppene om bord må ha med seg. Helseerklæringene som alle på et skip må ha. Økonomien angående alt av ansatte om bord. Crew Purseren er bindeleddet mellom rederiets personalkontor og skipet. Så har vi de i resepsjonen, som jobber enten dag eller natt. Disse folkene er noen ganger nesten i en skyttergrav hvis ting ikke går etter planen og passasjerene har mye å klage på. Disse trenger tykk hud. En noen ganger knallhard jobb.

 

   
Purserene, og resepsjonister. klikk bilde.


 

 <VLUU L830 / Samsung L830> 
Noen venter på passasjerene som returnerer fra en tur. Tur personell. Utility personell. klikk bilde


Som en kan se, det er en utrolig samling av forskjellige typer jobber i dette departementet også, og når en regner med de to andre departementene så er det fantastisk hvor mange forskjellige yrker som er representert på et cruise skip. Og jeg har sikkert glemt et par av jobbene. Ikke rart en ser på seg selv som en liten by..........på kjøl.

 


Og her har vi de forskjellige store og små departementene samlet.....bortsett fra de som har vakt.
 

 

 

KAPTEIN SKUTELØS

#Cruise #reise #ferie #yrke #sjøfart #passasjerskip #karriere

 

4 kommentarer

18.06.2017 kl.18:53

Flott blogg

KAPTEIN SKUTELØS

18.06.2017 kl.18:54

Anonym: Takker

Martha

18.06.2017 kl.19:58

Flotte bilder

KAPTEIN SKUTELØS

18.06.2017 kl.19:59

Martha: Takk

Skriv en ny kommentar

KAPTEIN SKUTELØS

KAPTEIN SKUTELØS

54, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. Noen ganger er meningene mine helt virkelighetsfjerne. Overasket eller kanskje litt skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter

Kategorier

Arkiv