Observasjoner

Hvem er denne reklamen for? Menn eller kvinner?


Sexy'e greie dette.


Bladde som vanlig gjennom avisen online forleden dag, og øynene mine festet seg på et bilde av en flott dame. Jeg sier, som naturlig er, da jeg er et hetero hannkjønn som tilfeldigvis liker hunkjønn. Som kongen sa, vi liker forskjellige ting. Så øynene mine liker bilder av pene damer.

Det som etter hvert fikk meg til å tenke, da jeg så denne reklamen, var hvem er denne reklamen egentlig for? Hva er poenget som en prøver å få fram med disse flotte bildene?

 

 


Flotte damer. Fin kropp av brunfarge.
 

 

Klart, det er vel litt øye som ser. Men det er vel ingen tvil om at de som fremstiller dette produktet og spesielt hvordan det har framstilt denne reklamen, har gjort det på en spesiell måte, for å få en innvirkning. Noe som selvfølgelig er bakgrunnen til alt av reklame. Den skal ha en hvis innvirkning på en hvis type menneske.

 

 


Mmmmm, flott brunfarge.
 

Men, Er denne reklamen egentlig for kvinner? Jeg tror ikke det. Jeg tror reklamen er ment for mannfolk, mens produktet er ment for kvinner. Denne reklamen er lagd for at kvinner skal tenke seg et ideal av en kvinnekropp som er deilig og sexy. Sexy for hvem?  Seg selv? Neppe.  Jeg tror den skal få kvinner til å prøve på og være sexy for andre, og hovedsakelig menn, da det store flertallet er menn og damer som prøver å få hverandres gunst, som det heter.

 

 


Ja alt blir bedre med dette produktet.
 

 

Hvor langt skal en egentlig dra dette, i reklameøyemed? Bare lurer.

I mellomtiden liker jeg å se på disse sexy damene som har fått disse herlige kroppene på grunn av dette produktet.

 

 

KAPTEIN SKUTELØS

 

#reklame #sexy #sminke #skjønnhet

 

 

Reklamebransjen, tror de vi er dum?


Eller er de som jobber i industrien helt ut av sync med resten av oss?

 

Normalt sett lager jeg blogger om hva jeg har opplevd i løpet av livet mitt, og legger til bilder av alle reisene jeg har vert så heldig å være med på. Men noen ganger må man bare skrive litt samfunnskritiske ting, eller rett og slett bare klage litt, som er en rett i et demokrati. Og denne gangen skal jeg klage litt på reklameindustrien i Norge. For enten er vi nordmenn lettlurte, eller så tror reklameindustrien at vi er en ganske så lettlurt nasjon. Tror det er det siste. Reklamebransjen har sin egen prisutdeling, der de en gang i året møtes for å slå seg selv på brystet, og nikke samtykkende til sine kollegaer, mens de sipper på Latte'n sin.

 

Eksempel på tull og tøys:


Tull og tøys. Bare bambus. Bare Humbug. Eller......BS, som noen sier.

Bama gruppen. Det er flere generasjoner av oss som fremdeles lever i Norge, uten å noen gang fulgt dette toskete rådet. La meg forandre ordlyden her, jeg mener idiot-rådet! Ingen av oss som driter i å følge dette idiot rådet, har opplevd noe form for under, eller feilernæring. Til tross for at vi ikke har gomlet 5 om dagen. En aggressiv aktør blant kremmerne har klart å kjøre lobbyvirksomhet i et av departementene. Og som de griske menneskene våres politikere og byråkrater stort sett er, så har de latt seg kjøpe. Joda, det er sunne saker, men ikke driv med denne toskete dommedags reklamen (mellom linjene). Rævvva blues!

 

Noen reklamesnutter (videoer) er jo rett og slett så løgnaktige at en skulle tro at en eller annen statlig funksjon ville stoppe den. Andre er så latterlige at en noen gang lurer på om de er på samme planet som forbrukerne er. Klart, den siste er jo litt smak og behag.

 

 


Er du dum, eller tror "reklamefolka" det?

 

Så har man de som mange rett og slett bare hater. For at de er så utrolig irriterende at en ikke klarer å se på de, og en bare må skifte kanal, eller slå av lyden. Denne typen reklame får meg personlig til å få negative assosiasjoner med produktet. Noe som gjør an en aldri i livet vil en gang prøve produktet. Uansett om det måtte være et kvalitetsprodukt. Her er noen flere som jeg er utrolig lei av.  Igjen, dette er jo bare min personlige mening, og jeg er klar over, og respekterer, at andre mennesker liker dem. Uansett hva jeg måtte mene om reklamen.

 

 


Barnearbeid? Tja, bedre enn idioten med alle diktene.
 

Spar. Herregud! Spar meg! Vanvittig dikt eller rim lesing av en kar som helt sikkert har det berømte bedehus-smilet klisteret over hele ansiktet sitt når han stolt leser diktene, mens han noen ganger ser opp og i speilet, der han beundrer seg selv. Det ene diktet verre enn det andre. Så har de også en serie med reklamer der de bruker barn som hovedpersoner, der de prøver å få barna til å se sååååååååå søte ut. Som om ungene egentlig vet hva de driver med (de har det sikkert morsomt de). Alt i griskhetens ånd. Av med lyden, eller skift kanal, uansett hvor bra program jeg så på. Så irriterende at jeg IKKE skal sette min fot i en Spar butikk på lang lang tid.

 

Så kommer en værsting!

 

 


Klassisk rævva firma.
 

Så har vi en av klassikerne. Tine, enda mer Tull og Tøys fra en spesiell industri som kjører hardt med sin lobbyvirksomhet i departementene. Klassikeren fra dette firmaet er at en må drikke litervis med "liksvette", eller.... "kumelk", omtrent daglig, hvis en i det hele tatt skal ha styrke i knoklene til å klare å stå oppreist. Akkurat. Sprøyt fra ende til annen. Hvis en liker liksvette, helt greit det. Så har vi Tine produktene som "ikke er tilsatt ekstra sukker". Da det allerede er masser av sukker i produktene. Fjusk! Tine har også i det siste vert så jævla arrogante at de har knabbet linjer fra Kong Harald sin tale. Hva i helvete? Er Dere i reklamebransjen så tom for ide'er at dere nå må i tillegg til all lyvingen, nå også må stjele? Tine er en klassiker innen Bullshitterne i Norge!

 

 

 

 
Steng ned disse idiotreklamene som driver med Bondefangeri av svake mennesker.

Så har vi alle casino og veddefirmaene. En uendelig strøm av mer eller mindre uintelligente reklamer, som er produsert for de med svak vilje. Den verste er en som har en slags sang om sport, som er så banal og barnslig at en nesten skulle tro det var en mix av en eldre Vikingarna og norsk Melodi Gran Prix låt. Steike i helvete så rævva! Mer idiotiske er jo at de sender fra utlandet, så vi kan ikke stoppe de fra å sende. Vel, steng ned hele den forpulte stasjonen da vell, hvis de ikke følger våre regler! Jaja, jeg vet at folk vil bli forbannet hvis de ikke får sin dose av Kardashians, Farmen, en eller annen ungkar eller ungkarskvinne. Ja får vel de som digger hjerne-løs underholdning legge press på de stasjonene som driter i våre regler her til lands. Så jævla enkelt er det faktisk. Få bort disse bondefange reklamene.

 

 


The winner is......Shpock. En app for lykkelige, unge, og helst sexy jenter.
 

Den verste..... Schpockkkkkkkkkk!!!!

Dette er vinneren av den verste som er lagd de siste årene. En application som en bare må ha hvis en er ung og sexy, og gjerne vil ende opp med masser av cash i baklommen, fort som bare faen. Det aller verste med denne reklamen er at de har fått en person som høres ut som en 12 år gammel jente som er høy på ecstasy eller annen speed. Hun er så hysterisk at en håper i det lengste at det bare er skuespill. Hvis ikke, pust inn og ut i en pose vennen min.

 

Ahhhhh, det var en deilig utblåsing gitt. Meget deilig.

:-)

 

KAPTEIN SKUTELØS

 

#reklame #samfunn 

 

Hvem er mest egoistisk?


Meg først, så kommer de andre.

Denne bloggen vil sikkert gjøre en del folk irritert. Slik er det nå bare en gang.


Vi alle har våre ting som vi gjør, som ikke alltid faller i god smak hos andre mennesker. Dette være seg ting vi sier, eller måten vi sier det på, generell oppførsel, eller væremåte hvis en vil. Men stort sett er disse tingene så små og nesten så ubetydelige at andre egentlig ikke bryr seg alt for mye om det, da de også har noen ting og tang i sin personlighet som gjerne ikke alle syns er superduper. Med andre ord, vi tolerere hverandre fordi vi alle vet at vi har våre greier. Gud vet jeg har mine greier, som sikkert irriterer ganske så mange. Men ikke så mye at det er med på å nedgradere folk sin livskvalitet.​

 


Ja vi er så glade alle sammen.......eller?
 

Personlig har jeg det forsåvidt ganske så bra. Jeg har ikke så mye alvorlige greier å klage over, bortsett fra de vanlige tingene som vi alle er opptatt av, som politiske, sosiale, personlige, eller sportslige emner som opptar oss. Men det er noen grupper i samfunnet som jeg til stadig ser er litt vel egoistiske og gjerne litt tankeløse. Mange av disse menneskene er høyst sannsynlig ikke klar over hvilken innvirkning de har på folk rundt seg, eller i visse situasjoner der de har denne negative innvirkningen. Disse menneskene har jeg delt inn i 3 grupper (personlig erfaring selvfølgelig):

 

Røykerne.


Bilde er mitt eget fra en fest jeg hadde på 80-tallet.​ Tenke seg at noen av mine venner på bildet røykte ikke.
 

 
Den gangen røykte vi i bilen til andre (mine bilder av kamerater).
 

Denne gruppen er vel fremdeles den gruppen med mennesker som er mest utskjelt i samfunnet. Røykerne har gjennomgått en utrolig forvandling som gruppe, etter at det ble satt mer og mer press på dem, og etter at det ble færre som tilhørte denne gruppen. Jeg røykte i 33 år selv, og ser tilbake på en oppførsel som rett og slett bare var meg selv først når jeg fyrte opp en sig.


Meg selv i min ungdom. Alltid en røyk i kjeften.


Klart, mange av dagens røkere har moderert seg og prøver å ta hensyn. Men det er fremdeles mange som bare gir faen. En ser fremdeles sigarettsneiper overalt i kongeriket. Inkludert ute i naturen som på strender, i skogen og langt opp på fjellet. Dette holder ikke. Jada det er røykerom og en må ut på gaten for å røyke når en er "på byen" og de føler seg noen ganger litt uglesett. Skjønner jo det. Men stanken drar de med seg inn igjen. Noe som er helt umulig for en røker å kjenne, før en har vert uten sigs i flere år faktisk. Uten tvil en gruppe som reduserer folk sin livskvalitet noe. Men ikke så mye som tidligere.​ Dette er den gruppen av de 3, som faktisk irriterer meg minst. Bare snakk om tid, så er vel denne gruppen forsvunnet fra samfunnet.

 

Hundeeierne.


Bilde lånt fra "wrongguytoask.blogspot"

Hundeeierne. En gruppe mennesker som ofte har litt problemer med å forstå de som ikke har hund. En gruppe mennesker som er alt fra de som behandler hundene som mennesker, til de som vet at dette er bare et personlig kjæledyr, eller nyttedyr. Uansett, så har vi utrolig mange som når de er ute, enten bare driter i andre mennesker, eller er så ignorante om andre at de skulle blitt fratatt dyrene sine.Bilde lånt fra "wrongguytoask.blogspot"

De har ingen som som helst forståelse på at andre mennesker kan være livredde for hundene deres, uansett hvor liten hunden deres er. Noen ganger viser de ingen forståelse på at selv om de sier at hunder er snill, så kan andre være redd for hunden. DET SPILLER INGEN ROLLE!!! Vennligst forstå dette. Også har vi endelig det verste ........nemlig hundredritt som blir liggende igjen, og enda verre ........plastposene med hundedritt som blir slengt ute i naturen. Dette ser ut som en voksende gruppe, eller er det bare at denne gruppen er den som bryr seg mindre og mindre? Vanskelig å vite, uten å sjekke fakta om hvor mange hundeeiere vi har i kongeriket.

 

Syklistene.

Oh yess, de sporty'e syklistene.


Unna veg, her kommer jeg......(lånt av northernlifemagasin).
 

Det være seg profesjonelle, halvproffe, eller bare de som er ute å sykler som mosjonist. Mange av disse er ikke bare irriterende nærgående, og skremmende. Men faktisk noen ganger farlige. De klager og klager over hvordan motoriserte kjøretøyer behandler dem i trafikken.


Forsiktig.


Når jeg er ute å går, så kommer det ofte syklister fykende forbi meg, på fortauet. Ja jeg forstår det slik at syklister kan bruke hva som helst som veg, men ofte bruker fortau eller avsidesliggende veger for å unngå motorisert trafikk. Noe som plutselig får dem til å bli de som kan skade andre mest. Nesten ingen bruker sykkel bjellen for å varsle at de kommer bak en fotgjenger. De bare fyker forbi så en nesten skvetter. De siste 2-3 månedene har jeg begynt å telle hvor mange som egentlig bruker ringeklokken, og det er ikke mange. Faktisk bare et par stykker har ringt for å varsle, de siste månedene. Bare snakk om et tidsspørsmål når tid jeg blir meiet ned. Utrolig provoserende!


Unna veg!
 

Så det store spørsmålet mitt, på denne klagingen, hvem er mest egoistisk? Jeg har en klar formening.........hundeeierne! Clean up your act!

 

KAPTEIN SKUTELØS

 

#samfunn #røyking #sykling #hundeeiere

 

Er folk her så jævla busy med seg selv at de ikke kan svare???


Ta deg tid til å besvare andre.
 

Har bare drevet med Blogging et par måneder her på denne serveren, og har allerede oppdaget noe interessant. Det er forbausende mange av Bloggerne her som faktisk er ganske så egoistiske og navlebeskuende. De stort sett skriver om sitt relativt kjedelige liv, som en ny genser de har kjøpt, eller at de bytter bleier på ungen, som de håper de vil tjene penger på. Greit nok, ikke noe i vegen med det egentlig. De om det, da vi alle har noen ganger kjedelige greier vi vil dele. Spesielt når vi ikke har det helt toppers, må vi dele.

 


Det er jævla synd på meg.
 

Men et annet fenomen jeg også har oppdaget, er litt mindre hyggelig. Det er den generelle latskapen her, når det gjelder å besvare folk sine hyggelige kommentarer. Virkelig, er folk så jævla busy med sitt liv og Bloggingen sin at de ikke en gang har ork til å sende en liten linje tilbake? Jeg forstår jo at når noen slenger drit som kommentarer på ens Blogg, er det bare å ignorere. Men når man gir et hyggelig komplement til noe eller noen, så forventer man faktisk at det blir besvart. Men neida, det er forsvinnende få som gidder. Det gjelder bare en selv liksom.


Selvmedlidenhet, den norske folkesykdommen.
 

Det er ganske tydelig etter bare noen måneder her på denne "site'en" at vanlig høflighet er ikke noe man skal forvente her. Dette er synd. Men som allerede nevnt, de om det. Gjør et forsøk da vel. Kom igjen, vær litt hyggelig med folk og fe'. Og ta deg tid til å besvare de som i vertfall er hyggelig mot Deg.

KAPTEIN SKUTELØS

#arroganse #uhøflighet #besvarelse

Jeg er virkelig heldig.


Mat fra absolutt øverste hylle.
 

Jeg er en meget heldig person.

Jeg har arbeidet på luksus cruise skip i over 20 år. Dette er skip som normalt sett har veldig mange mannskaper med tanke på antall passasjerer. En såkalt pax/crew rate. Passasjerene, eller gjestene som de ofte er omtalt som, betaler utrolig mye for å få den ekstremt luksuriøse behandlingen de får ombord, i form av service og bevertning. Det er stort sett et internasjonalt mannskap på slike skip, og vi representerer rundt 35-40 nasjonaliteter noen ganger. Vi blir tatt godt vare på av rederiet i form av innkvartering, gratis arbeidstøy (uniformer), og mat & drikke som blir servert til frokost lunch og middag med mange forskjellige retter å velge mellom. Og ikke glemme kaffe pauser klokken 10 og 15 der det blir servert kaker og greier til kaffen. Joda, bra greier, ingen tvil om det.


Noe å tygge på hele tiden.
 

En spesiell opplevelse som virkelig fikk øynene mine opp når det gjaldt hvor bra jeg egentlig hadde det her i livet, skjedde for rundt 20 år siden da vi hadde gjort et stopp i Djibouti for a bunkre opp alle tankene før vi la i vei ut i det Indiske hav. Som alltid så produserer et cruise skip masse søppel. Det være seg matavfall, vanlig søppel (papir, plast, osv), ødelagte gjenstander, gjenstander som ikke trengs lengre(utdaterte møbler, tepper og ting), med mere. Så en stor container blir som regel bestilt og plasser på kaien, nær en av lukene i skips siden. Og dumpingen blir begynt, av mannskapene.


Djibouti, et lite fattig land i Afrika.
 

Det neste som skjedde er noe jeg aldri vil glemme, for vi klarte aldri å fylle den store containeren. Ikke for at den var for stor, men på grunn av de lokale folkene. Det var som om julaften hadde plutselig kommet for dem. Det så ut som en maurtue rundt og oppi containeren, der de begynte å dra ting ut av containeren og utover kaien for sortering. Stort sett alt som var i containeren ble plukket opp og brakt hjem av de lokale. Alt av ting og tang som vi ikke hadde bruk for, og som vi dumpet, hadde fremdeles en stor verdi for dem. Det var et syn som brenner seg inn på netthinnen for evig tid. Alle disse tingene som vi hadde dumpet, bare forduftet.

 
Dette skjer fremdeles, den dag i dag. Uakseptabelt.

Jeg husker så tydelig at flere av mannskapene, inkludert meg selv hadde klaget på maten i mannskaps messen tidligere i uken, om at vi ville ha standarden opp på et høyere og akseptabelt nivå. Som vi var vant til hjemmefra. Skammelig. Jeg følte denne forferdelige skammen over at jeg i det hele tatt kunne klage på noe, når jeg nå på første rad kunne observere hvordan andre mennesker har det. Alt vi tar for gitt, uten å tenke over at vi egentlig er prisgitt og velsignet. Og at vi skulle være takknemlige for at vi kommer fra steder der disse tingene som vi akkurat hadde observert, ikke er en del av det daglige livet våres.

 


Fy faen, jeg har det bra.

 

Jeg er virkelig velsignet.

 

KAPTEIN SKUTELØS

 

#Fattigdom #reise #cruise #djibouti

 

GJELDS SLAVE ELLER RETT OG SLETT UANSVARLIG?
De siste årene har ordet Gjelds slave, og ikke minst Luksusfellen, blitt ord og uttrykk som nå har blitt en del av alles vokabular. Vi alle er mer eller mindre klar over hva disse uttrykkene innebærer. Igjen og igjen er vi underholdt på forskjellige tv kanaler om hvordan folk og fe har faktisk.............riktig........ gått økonomisk fe. Ikke nok med at vi ser det på tv kanaler. Noe som er både underholdene som informative, og advarende. Men vi alle kjenner vel til noen som, om ikke har vert i helt samme situasjon, er ikke langt borte fra den. Det være seg kredittkort bruk, vannvittig overforbruk, misligholdte lån, eller det som jeg alltid har sagt ......å leve seg i hæl.

Ingen tvil, for noen er det intet annet enn et enormt problem som faktisk må kureres som en sykdom. Samme som når en er enten spillegal, kjøpe-gal, eller er rett og slett for dum til å forstå hvordan elementære dagligdagse økonomiske prinsipper fungerer.


Men for andre, og som er det store flertallet, er det rett og slett uansvarlighet, som ikke en gang blir straffet. Mener jeg. Kan bli så utrolig forbannet av å observere alle disse uansvarlige menneskene som det blir sydd puter under armene på, fordi det jo tross alt synd på dem. Samtidig som andre som sliter pga av kutt i arbeidet nesten ender på gaten. Jeg kan bli så forbannet når jeg ser programmer om hvordan vanlig uansvarlighet blir belønnet med gratis hjelp av staten. Spesielt Luksusfellen er et helt grotesk eksempel på hvor en ser personer igjen og igjen, som har vist intet annet enn en total uansvarlighet og total ignorant for det som vi alle har fått utlevert. Nemlig sunt folkevett, uegosime, og ansvarfølelse.


Litt for mange skylder på dette.
 

Jeg kjenner folk personlig som har havnet i en meget stram økonomisk situasjon, men likevel klarer å få hjulene til å gå rundt, med samvittighet og ansvarfølelse. Disse menneskene er stort sett IKKE sett på som noen som trenger hjelp av systemet, for de driter jo ikke i at andre til slutt skal ta regningen Deres. Noen av de har faktisk langt større inntekt enn folk flest!

Niks, dette er ingen felle, men rett og slett «vi driter i det» mentalitet.

Jeg kan bli så forbannet! La dem flytte inn hos barna sine, og sove på luftmadrasser på stuegulvet!

 

KAPTEIN SKUTELØS

 

#økonomi #luksusfellen #gjeldsslave #uansvarlighet #egoisme #gjeld #kredittkort #kreditt

FORSØPLER DU?


(Bildet er for illustrasjon, men er i Norge)
I løpet av et langt arbeidsliv har jeg i forbindelse med jobben besøkt et sted mellom 120 og 125 forskjellige land. Av alle disse kan jeg trygt si at halvparten ligger ufattelig langt bak Norge i sin utvikling. Noe som en ser på generell levestandard, infrastruktur, korrupsjon, osv. Men det er en ting som går igjen i alle de fattige, eller nesten fattige landene jeg har besøkt. Det er forsøplingen de har. Det er stort sett søppel overalt, bortsett fra noen få rikere områder, turistområder, og indre del av et finansdistrikt i en eller annen storby.

Da jeg har oppholdt meg store deler av de siste 20 årene i utlandet pga jobb, eller ferieturer, så har man liksom blitt vandt til at det er så ufattelig med mer forsøpling i land med dårligere økonomi enn Norge. En begynner å forestille seg at det omtrent ikke forekommer en sigarettstump en gang på gatene i kongeriket Norge.


(Bildet er for illustrasjon, men er i Norge)
Helt til man kommer hjem for å tilbringe en lengre periode i landet sitt. Da får man virkelig øynene opp, og ser at det man trodde var rett og slett bare en arrogant vrangforestilling. Etter at man har fått øynene opp blir man jo mer og mer oppmerksom på hva som ligger langs veiene, i grøftene, og til og med ute i naturen. Nemlig søppel, søppel, og mer søppel. Det ligger der rett foran øynene på en.


(Bildet er for illustrasjon, men er i Norge)

Så spørsmålet en bør spørre seg selv er jo.......er jeg også et miljøsvin?  En del av oss er i vertfall det. Det noe som er klart som dagen, da vi ser det hele tiden. Det droppes søppel hele tiden av nordmenn..............overalt.

Så hvem av oss er det som egentlig gjør dette da?

 

KAPTEIN SKUTELØS

#søppel #miljø #environment #forsøpling 

Er du Facebook lat?

A blue outlined thumbs up icon with the words Do You Like and question mark for approving or liking a website or object under review

Stod å ventet på bussen forleden. Et par minutter før bussen gikk, kom det 3 yngre jenter i rundt 15-16 års alderen tenker jeg. Som forventet brukte de tiden til, som mange andre gjør i disse dager, til å holde på med mobil'ene sine. Dette er jo et vanlig syn overalt i disse dager. 
Det var Selfie time med seg selv og Selfie time med hverandre. Diskusjoner om "nebbete kjeft" eller ikke (duck face?). Se sexy ut eller ikke.  Se "cute" ut eller ikke. Ja dere vet hva jeg mener selvfølgelig.

Så var det inn på facebook med alle tre. Igjen ikke noe nytt i dag. Posting av bilder, og skriving om selfien som blir postet, og litt beskjeder her og der. Endel sjekking av forskjellige nyheter på den såkalte feeden sin. En av jentene som stod nesten rett foran meg hadde en utrolig hastighet på tomlene sine. Bang bang bang, som å se en profesjonell sekretær på en skrivemaskin. Utrolig fart på opereringen av mobilen og facebook.Men så oppdaget jeg plutselig hva jenta drev på med. Hun drev på med noe som jeg lå merke til for lenge siden. Nå ser jeg det med egne øyne. Hun "scrollet" gjennom nyhet etter nyhet fra alle vennene sine, og konsekvent trykket "LIKE" på ethvert innlegg, uten og en gang åpne et  eneste  innlegg. LIKE...LIKE....LIKE....LIKE, igjen og igjen. Hun må ha plantet 50 likes på 25-30 sekunder.

Dette er hva jeg mener er FACEBOOK LAT!

Har en følelse det er ganske så mange som driver med dette. Noen ganger når jeg har lagt inn noe på facebook, så popper det opp en like eller to, på et sekund. Ikke mulig å ha en gang åpnet innlegget mitt, eller klikket på linken.

Er du facebook lat?KAPTEIN SKUTELØS

#like #facebook #lat #click

Mye reklamebaserte blogger her.Ser en tendens her at stort sett alle bloggene som er vist er nå reklame-innlegg fra forskjellige personer og firmaer.

 
 

Personlig tror jeg at det er nesten umulig å bli rik på blogging i Norge, da det er et alt for lite marked.

Klart noen klarer det, men de er meget aktive i media ellers, og skaper mye blest om seg selv den vegen også.

Kanskje det er derfor denne blogg servicen er spesielt populær, og har så mange brukere? jeg mener, vi alle vet jo at reklame er endel av samfunnet og noe av det som driver  oss.  Men det er vel et eller annet sted der vi tenker, dette er så mye at det virker i en negativ retning istedenfor.

 
 

Se på tv kanalene i Norge. Det er ingen tvil om at de har nå nådd det punktet som USA nådde for 20 år siden. En episode av et eller annet underholdningsprogram blir avbrutt etter 10-15 minutter. Det finnes ingen muligheter lengre for  å se en film uavbrutt!

 Betaler vi for å få lov til å se reklame? Er vi virkelig så dumme blitt i kongeriket?Kaptein Skuteløs.

#reklame

Selfies i disse dager, kontra gamle dager.

Selfie??.. Et ord som de siste årene har blitt et nytt internasjonalt ord, uten at en oversetter det.

Noen hater det og noen digger det. Noen er elendig til å ta selfies, som meg. Og noen er nesten profesjonelle og tar selfies som om de hadde drevet med det i 30 år allerede. Også har man de som tar redigerte selfies der de gjør noe mens de tar bildet av seg selv.


Selfie tatt i 1983. Altså, 34 år siden gitt. Ikke verst.

Men det var mer artig å ta selfies for mange år side, da en ville ikke se resultatet før de var fremkalt. Ja hvordan skulle det gått i disse dager, da folk flest «pusser opp» selfie?ene sine så mye at det kan faktisk bli påstått det ikke er den samme personen. Eller, det er den riktige personen, men bildet har ingenting med virkeligheten å gjøre.


Selfie fra et party i 1986, altså 31 år siden.

Uten tvil, det var endel morsomme resultater før smartphone ble allemannseie.


Selfie fra rundt 1985-86.
 

KAPTEIN SKUTELØS

#selfie #bilder 

, Bergen

Sjømann, Globetrotter, Kverulant, Rabulist. Observatør og Samfunnskritiker. PS. Ufattelig overasket og skuffet over at 95% av alle Bloggerne her er så Selvsentrert at de ikke gidder å besvare andre sine kommentarer på innleggene deres. Heldigvis er de resterende 5% trivelige mennesker, og en trenger ikke mer en det.

Flag Counter
hits